שלום. אני ובעלי השכרנו רכב מחברת "אדיר" ל-3 ימים וכאשר החזרנו אותו החברה טענה שיש סריטות ברכב אשר לא היו (ולא נרשמו לטענתם) בדוחות הקודמים. יש לציין שהרכב היה סרוט מכל צד האפשרי כאשר קיבלנו אותו ובעלי אף נאלץ להעיר לבודק שירשום שלרכב יש מספר עקום לפני שהוא חותם על חוזה השכירות. היום החברה מבקשת מאיתנו פיצויים + דוח שמעות. מה אתם ממליצים לנו לעשות? ללכת לבית משפט או לנסות להגיע איתם לאיזשהו הסכם (הנזק לא נעשה עלידינו)?
תודה מראש על התשובה
שלום רב,
דרך הפעולה תלויה במידת הנזק והפיצוי הכספי הנדרש על ידי חברת ההשכרה.
כהערת אגב, אציין כי בהעדר רישום המעיד על שאת טוענת ובהעדר ראיות אחרות שנמצאות ברשותך הרי שגרסתך תעמוד מול גרסת חברת ההשכרה, שברשותה חוזה שכירות חתום על ידי בעלך ושלכאורה מעיד על קבלת "המוצר" לאחר בדיקה.
בברכה,
עו"ד אילן זריהן
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דיקלה ואנונו 055-4533026
400 ש"ח נזק +150 ש"ח שמעות (במילים שלהם: "לפנים משורת הדין, נסכים לפשרה בסך")
שלום רב,
כפי שציינתי בשאלתי הקודמת הרי שאין ברשותך כל ראיה היכולה להצביע על כך שבעלך אכן התריע על הנזקים ברכב, טרום חתימתו על החוזה. מאחר וחתם הרי שהדבר הוא בגדר הסכמה מצידו לקבל את הרכב כפי שהוא, על פגמיו ונזקיו. משכך, על פניו ובהתאם לנתוני שאלתך, לדעתי יקשה בהליך משפטי להוכיח את העובדה שבעלך התריע על נזקים אלה.
בברכה,
עו"ד אילן זריהן
קודם כל, אני מודה לך על התשובות המהירות. יש לי שאלה נוספת הקשורה לנושא: האם זה חוקי לחייב את הכרטיס האשראי של בעלי בסכום הפיקדון אחרי שהוא החזיר את האוטו וחתם על מסמכי החזרה? זה מופיע בפירוט של כרטיס האשראי שלו...
יש לבדוק את תנאי הסכם השכירות עליו חתם בעלך על מנת לקבוע בעניין.
בברכה,
עו"ד אילן זריהן
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר