שלום רב
היום אני בן 52 יליד מרוקו וחולה פוליו מלידה בשנת 90 הגשתי תביעת נכות לביטוח הלאומי ולאחר וועדה רפואית נקבעו לי 20% נכות צמיתה .
ברצוני לציין כי לא קיבלתי מעולם שקל על מצב נכותי
בשנים האחרונות חלה הדרדרות במצבי וייעצו לי לגשת לתביעת ניידות
שאלתי היא מה אני אמור לעשות בנושא ?
אודה לכם על תשובתכם
שלום רב,
זכאי לקצבת ניידות הוא מי שמוגדר כ"מוגבל בניידות" בהתאם לאמור בהסכם הניידות שנחתם בין המוסד לביטוח לאומי לבין משרד האוצר. המבקש לתבוע גמלת ניידות- לרבות הלוואה עומדת, סיוע מקרן הלוואות, הלוואה למימון אבזרים לרכב לאבזרים מיוחדים, החזר הוצאות בעבור אבזרים לרכב פרטי, מתקן הרמה, קצבת ניידות - צריך להגיש ללשכת הבריאות המחוזית טופס בקשה לבדיקה רפואית לקביעת מוגבלות בניידות כשלאחר שתוגש בקשה זו, תזומן לבדיקה אצל הוועדה שתקבע האם הינך זכאי לאחוזי מוגבלות בניידות אם לאו.
עוד יודגש כי אם החלטת הוועדה הרפואית אינה מניחה את דעתך, אתה רשאי לערור על ההחלטה בפני הוועדה לעררים, כשעל החלטת הוועדה לעררים אפשר לערער בשאלת חוק בלבד לפני בית הדין האזורי לעבודה.
בברכה,
עו"ד אילן זריהן
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דיקלה ואנונו 053-6262269
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
