לפני כחודשיים פגע בי מישהו מאחורה תוך כדי נסיעה.
באותו רגע חוץ ממכה ברכב, לא הרגשתי צורך להזמין משטרה או אמבולנס.
באותו יום או יום לאחר מכן הרגשתי כאבי גב וצוואר חזקים וגם תחושה של סחרחורת. הלכתי גם למיון וגם למר"מ מטעם קופת חולים כללית, שם קיבלתי אישור על תאונת עבודה (האירוע התרחש בזמן העבודה).
לאחר צילומים ובדיקות הסיקו הרופאים כי מדובר ב"צליפת שוט" דבר האמור לעבור עם הזמן. קיבלתי הפנייה לפיזוטרפייה שבסופו של דבר לא הלכתי אליה ...
כעת לאחר חודשיים אני סובל בכאבי גב שמטרידים אותי גם בחיי היום יום וגם בזמן השינה בלילה.
הציעו להגיש משהו בביטוח לאומי ובד ובד לתבוע את חברת ביטוח החובה שלי...
איך מיישמים את כלל הדברים לעניין הזה ?
אהלן יונית
יש לפעול מול הביטוח הלאומי והן מול חב' ביטוח חובה שכן המדובר בתאונת דרכים-עבודה.
לגביי היישום: יש מקום להסתייע עם עו"ד בעניין.
בברכה,
עו"ד שבת אסף
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דיקלה ואנונו 053-6262269
למרות שלא נהוג לעשות כך אני מעריכה...
מה סך הפיצויים שמגיעים בכזה תיק ?
הערכה גסה של אלפים או עשרות אלפים ? פשוט אני די חוששת מהעניין ..
האם תביעה שכזו - יכולה באופן זה או אחר להוות עבורי כ"נקודה שחורה" בחיי ?
תודה !
אהלן יונית
אין זה רציני לאמוד את התיק מה גם שלא ניגשים ישר לתביעה בבית המשפט.
אם זאת פגיעה קטנה שחלפה יכול והמדובר בכמה אלפים אך לא ניתן לדעת זה קצת מוקדם לאור תיאור השא' ולכך שלא תמו הכאבים והמגבלה רצוי מאד כי תגשי לקבל טיפול רפואי ולהחל הליכים במוסד לביטוח הלאומי.
באופן חד משמעי זאת לא נק' שחורה בשום פנים ואופן- > אל חשש.
בברכה,
עו"ד שבת אסף
מה בעצם אני אמורה לדרוש מבל"ל ?
ומה אמורים לדרוש מביטוח החובה ?
האם העו"ד עושה את שני הדברים ?
ודבר אחרון - יש חשיבות לעובדה שדיווחתי על התאונה כתאונת עבודה ? הרי מה לעשות שתאונת הדרכים קרתה לי בזמן העבודה ?
עו"ד שבת, אשמח אם תכתוב לי באיזה אזור בארץ אתה עובד ?
אנסה לענות עקרונית ובגדול:
מל"ל- יש למצות את הזכויות במל"ל , הדבר העקרוני הינו שהמוסד יכיר במקרה כתאונת עבודה , ההכרה הזאת מקנה לך זכויות ו/או אפשרות להוצאת פיצוי.
למשל: החזר הוצאות רפואיות ששילמת בקופה, ימי אי כושר , אפשרות להגשת תביעה לנכות בהמשך או החמרה בעתיד ושלל דברים נוספים .
לכן בשלב זה , כאשר למעשה לא יודעים אם יש משהו "רציני" חשוב שהתאונה תוכר.
ביטוח חובה - בעצם ניתן לתבוע את שאר הדברים אשר לא מכוסים ע"י המל"ל או לא שולמו "במלואם " ע"י המל.ל. : הפרש תשלום בגין ימי אי כושר, כאב וסבל , ניידות וכולי.... וכולי...
בעצם אלו שתי מערכות שלבות ביחס להיקף הפיצוי וביחס לפגיעה.
הדיווח שביצעת הוא הנכון שכן זאת המציאות הפיזית שיש להתאימה למציאות המשפטית. אין בזה שום בעיה.
משרדי מצוי בעיר כפר סבא , תוכלי לקבל פרטים רלוונטיים כאשר תקישי את שמי בלשונית "חיפוש חופשי באתר" צד שמאל למעלה.
בברכה,
עו"ד שבת אסף
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר