שלום.
בתאריך 03/12/2003 נפגעתי בתאונת דרכים נגרמו לי 3 שברים בכף הרגל מסרק 3,4,5 שברים ללא תזוזה .
בעת התאונה גילי היה 52 . לא עבדתי 3 חודשים שכ"ע חודשי עמד על 5.000 ש"ח נטו.
עו"ד יעץ לי לקבל את הפיצויי מחברת הביטוח ע"ם 30.000 ש"ח (הצעה ראשונה 10.000 ולאחר מכן הסכום גדל ל*24.000 וכעת 30.000 .)
יש לציין שההוצ' שנגרמו לי הם מעבר ל30.000 כלל כאב וסבל ע"ס 15.000 ש"ח.
מדרסים 1200 ש"ח פינויי באמבולנס 570.00 הוצ' רפואיות נסיעות במוניות
עו"ד טוען שמומלץ לקבל את ההצעה מאחר ויתכן ובית המשפט יפסוק סכום נמוך יותר.
כ"כ עו"ד אמר לי בפרוש שבמידה ובית המשפט יפסוק פחות הוא יחייב אותי בש"ט לפי 30.000 ש"ח.
1.האם ממולץ לקבל את ההצעה למרות ה הוצאות שהם מעבר ל- 30.000 כלל כאב סבל ? וגם היום אני די סובלת מכאבים.
2. האם חוקי שאני אשלם לו שכ"ט לפי 30.000 במידה ובית המשפט יפסוק פחות.
כמובן שבמידה ובית המשפט יפסוק יותר הוא יחייב אותי לפי הסכום הגבוהה.
בתודה ובברכה
שלום רב,
נסיבות המקרה לא מפורטות דיו על מנת להמליץ לך האם לקבל את הצעת חברת הביטוח אם לאו. בטוחני שעורך הדין שמכיר את נסיבות המקרה ייעץ לך באופן הטוב ביותר בהיבט זה. לגבי סוגיית החיוב בשכ"ט הרי שהדבר הוא נגזרת של שכר הטרחה עליו חתמת קרי, האם הוגדר סכום קבוע ומראש או שמא הוגדרו אחוזי שכר טרחה בהתאם לאמור בחוק הפלת"ד. בד"כ, אלא אם נקבע אחרת, הסכום שמקבל עורך הדין נגזר מהפיצוי שמתקבל בסוף ההליך אם בפשרה או בהוכחות עד פסק דין, ולא בהתבסס על סכום שיכול היה הלקוח לקבל אך לא קיבלו בפועל כאמור במקרה שלך.
בברכה,
עו,ד אילן זריהן
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דיקלה ואנונו 053-6262269
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר