היי,
אני סטודנט למשפטים ועקב בעיות אישיות וכלכליות נחלתי כישלונות רבים.
קיבלתי היום מכתב מהמכללה:
"לאור הישגייך בשנים קודמות, החליטה הועדה להפסיק את לימודייך".
זאת לאחר ששילמתי כבר עשרות אלפי שקלים עבור הלימודים במכללה.
וכעת אני מרגיש שאני נזרק לכלבים..
אני מנסה לפנות לאפיקים גבוהים במכללה אך במקרה הגרוע מכל, יש מקום לתביעת השבה כספית בנושא הזה עקב הנזק שנגרם וייגרם לי כתוצאה מהפסקת לימודיי?
שלום רב,
בעצם השתלבותך כסטודנט מן המניין הרי שהינך כפוף למדיניות, תקנון ונהלי המוסד. משכך, רשאי המוסד להפסיק לימודייך היה ואינך עומד בקריטריונים המתבקשים להמשך לימודים, וסיכויי תביעה באפיק שציינת קלושים ביותר עד בלתי רלוונטים. כפי שידוע לי ישנן וועדות ערר/חריגים בהן הינך יכול להשמיע עמדתך תוך תיאור נסיבותייך האישיות וייתכן מאוד שתזכה לסיכוי נוסף - מציע גם שתתעמק בתקנון המוסד ותבחן האם קיימות פרצות שיכולות לסייע לך ולאפשר הזדמנות נוספת.
בהצלחה,
עו"ד אילן זריהן
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דיקלה ואנונו 053-6262269
תודה על המענה אילן... יש רק נקודה שאני רוצה לחדד כאן.
נכון, יש מדיניות, תקנון ונהלי מוסד. אך במידה ולא עמדתי בקריטריונים מפאת בעיות אישיות אשר מנעו ממני את העמידה בקריטריונים אלה ונצא מנקודת הנחה שהוועדה לא התחשבה בי, אתה לא חושב שנגרם לי נזק כספי כבד, לאחר ששילמתי עבור המכללה למעלה מ-50,000 ש"ח וכעת אין לי כלום? שלא לדבר על הזמן המבוזבז.
והאם ניתן לערער על כך שהמכללה החליטה ללכת על הנתונים היבשים, כלומר הישגים בלבד ולא על המצב האישי בבית משפט?
לדעתי האישית, מכללה צריכה לסיים לימודיו של תלמיד בעל בעיות משמעתיות בלבד אשר גורם נזק למוסד לימוד.
אבל אם התקבלתי למכללה מלחתחילה ושילמתי כל כך הרבה, אין כאן עוולה?
תודה שוב אילן.
אני אשאל אחרת. למכללה יש את הזכות לסיים את לימודיי ואין לי איך למנוע זאת.
השאלה היא האם אני יכול לתבוע השבה כספית לאחר שנותרתי ללא כלום לאחר ההתנערות מצד המכללה.
תודה
שלום שוב,
בהמשך לתשובתי הקודמת הרי שבעצם הרשמותך למכללה קיבלת על עצמך את מדיניות ותקנון המוסד. מן הסתם, ישנם תנאי סף שהיה והסטודנט לא עומד בהם הרי שניתן להפסיק לימודיו, כשאציין כי תנאי סף אלה אינם נוגעים אך ורק לבעיות משמעת אלא גם לציונים ויכולת עמידה בסטנדרט האקדמי. מציע שתבחן פגישה עם דיקן הפקולטה ו/או עם ראש המוסד ותעלה טיעונייך בפניהם ותנסה לקבל הזדמנות נוספת. אדגיש, ככלל וכפי שנאמר "כמעט כל דבר שפיט" נשאלת השאלה מהי העלות למול התועלת ומהם סיכוייה של תביעה המבוססת על הנסיבות שציינת, ולעניות דעתי הסיכויים קלושים עד אפסיים.
בהצלחה,
עו"ד אילן זריהן
ראשית, אני רוצה להודות לך מאוד על המענה והעזרה.. אתה עושה עבודת קודש.
הוועדה כבר החליטה בנוגע אליי וכל הנראה כולם מתנערים כרגע, כולל הדיקן.
נקודה נוספת שאני מעוניין לשאול עליה ברשותך...
חקרתי לעומק ומצאתי כי בפ"ד ארגון שחקני הכדורגל הישראלי נ' התאחדות הכדורגל נקבע כי תקנון יכול לשמש כחוזה אחיד וזאת אם התקנון כבר קיים ונוגע לגבי אותם מצטרפים שבאים מאוחר יותר.
אם נצא מנקודת הנחה שתקנון המכללה הוא חוזה אחיד, האם ניתן לטעון כי הס' בתקנון המקנה להם את האפשרות לסיים את לימודיי לאחר קבלת התמורה הוא תנאי מקפח? כאשר לפי החוק תנאי מקפח הוא תנאי המשחרר את הספק מאחריות או הקובע שלספק יש זכות לבטל את ביצוע החוזה או להשהותו.
תודה שוב!
האם ניתן לעשות עם זה משהו?
שאלתך הינה שאלה שצריכה לעמוד לפתחו של בית משפט ולהיבחן על ידו שכן הקביעה שראשית צריכה להיקבע הינה, האם אכן תקנון מכללה הינו חוזה אחיד בהגדרתו. רק לאחר שתינתן התשובה לשאלה זו ניתן יהיה לבחון את סוגיית הקיפוח.
שוב ולסיכום, עמדתי בעניין נותרה בעינה ולעניות דעתי הסיכוי להצלחה אינו גבוה אם בכלל קיים.
בכל מקרה שיהיה בהצלחה בכל דרך שתבחר.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר