אני בעל ביטוח צד ג' ולאחרונה פגעו ברכב שלי מאחור. בעל המכונית הפוגעת הראה תעודת ביטוח חובה אך טען שאין לו ביטוח צד ג' או מקיף.
חברת הביטוח שלי טוענת שזו אחריותי לתבוע את בעל הרכב הפוגע והם אינם חייבים לעשות דבר. האם זה נכון?
כתובתו של הפוגע היתה חסרה (רק שם הכפר: גסר א-זרקא). איך מבחינה משפטית עלי לפעול? האם אני צריך לרוץ אחרי אותו האדם ולהשיג את הוצאותי בבית משפט או שחברת הביטוח אמורה לעשות זאת עבורי?
שלום רב,
ביטוח צד ג' כשמו כן הוא קרי, הוא מבטח את רכבך במקרה ונגרמו נזקים על ידי רכבך לרכבו של צד שלישי. ביטוח צד ג' אינו מכסה את הנזקים שנגרמו לרכבך. לכן, במידה והרכב הפוגע ברכבך הוא האשם הרי שבהעדר ביטוח צד ג' מצידו או ביטוח מקיף תאלץ לתבוע את בעל הרכב הפוגע באופן אישי בגין הנזקים שנגרמו לרכבך, כשחברת הביטוח שלך אינה מחוייבת לסייע בעניין אלא אם קיימת בפוליסה החרגה בעניין הסיוע המשפטי.
דבר נוסף, לגבי כתובת הפוגע החסרה הרי שתוכל לפנות למשטרה על מנת לברר את הכתובת המלאה.
בברכה,
עו"ד אילן זריהן
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דיקלה ואנונו 053-6262269
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר