שלום
הזמנתי טרקטוריסט ליומיים עבודה בחצרי, הוא עשה לי מסלעה. היה עץ שהפריע הוא הוציאו על דעת לטעת אותו בחצרי במקום אחר. לשם כך סימנתי לו מקום לחפירה. הוא חפר בור נוסףללא שביקשתי,לאחר זמן מה היתה לי סתימה בבית לאחר בדיקה נמצאו שני צנורות פגועים.מסתבר שהוא חפר ופגע בשני צינורות ביוב וכנראה כיסה ולא אמר לי. אין לי חוזה חתום מולו אך לטענתו הוא הוציא חשבוניות (בהתחלה הוא רצה לעבוד בלי מע"מ). הוא טוען שהוא לא פגע ואם הוא פגע הרי שאני מנהל העבודה ואני אחראי ושאני אמרתי לחפור . דרך אגב רוב הזמן מי שהיה בשטח הינו הענהג הערבי שלו. שמעתי שהוא היה מעורב בעוד פרשיות .
מה דעתכם מי חייב?
תודה
אהלן רונן
לדעתי קיימת אחריות של הטרקטוריסט, שכן נ( למשל ) יתן לבצע חפירת גישוש ידנית מקדימה או לנקוט משנה זהירות...ובנוסף, יש מקום למחשבה לגבי "תרומה" שלך לנזק כאשר סימנת לו היכן לחפור ( אך לא ברור מהשא' אם במקום בו סימנת גם נגרם נזק...) או שהוא על דעת עצמו חפר במקום נוסף וגרם לנזק.
רצוי לצלם הנזק ולהזמין שמאי לאומדן נזקים ועלות תיקון.
עניין החשבוניות אינו רלוונטי לתביעה הנזיקית , הרי אין הוא מכחיש כי ביצע את העבודה...
בברכה,
עו"ד שבת אסף
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דיקלה ואנונו 053-6262269
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר