חבר ראה אצלי כלב יפה וביקש שאעזור לו לקנות כלב כזה לעצמו. עזרתי לו ללא תמורה, הוא רכש עבורי כרטיס טיסה על מנת שאטוס בשליחותו לייבא את הכלב. הכלב הגיע ארצה והחבר היה מרוצה כשראה אותו. כעבור חודשיים המנשך של הכלב השתנה והכלב פסול לגידול. המגדל הבטיח לתת גור אחר כפיצוי, אך עד כה חלפה שנה והחבר טרם קיבל פיצוי. כעת הוא מכנה אותי רמאי, מכפיש את שמי בפני כל מי שמוכן לשמוע, ומאיים לתבוע אותי. לטענתו עשיתי זאת במכוון. אציין כי סייעתי לו ללא כל תמורה, ולא נחתם בינינו הסכם או חוזה. המגדל קיבל תשלום עבור הגור ולא אני. האם החבר יכול לתבוע אותי בנסיבות הללו? אם כן, באיזו האשמה? האם יש לו סיכויי לזכות? החבר מעוניין לקחת ממני את הכלב שלי כפיצוי. האם הוא יכול לעשות זאת? תודה.
שלום רב,
אף שלא נחתם חוזה עדיין כריתה של חוזה יכולה להיות בהתנהגות. בכל מקרה, בעניינך נראה כי גם אם הוא מתכוון לתבוע עדיין הוא יצטרך להוכיח קיומו של חוזה אפשרי ומעבר לכך כי בהתנהגותך נגרם לו כל שמתואר בשאלתך - דבר שאינו פשוט כלל ועיקר. לגבי העובדה כי הוא מכפיש את שמך הרי שתוכלי לציין בפניו כי הדבר גובל בלשון הרע ועלול לשמש עילה לתביעה מצידך.
בברכה,
עו"ד אילן זריהן
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דיקלה ואנונו 053-6262269
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר