לפני מס' ימים, ישבתי במושב הנהג, כשלצידי אישתי, וכשהרכב כבוי! לפתע עצרה לידינו ניידת והשוטר שירד ממנה דרש כי אבצע בדיקת נשיפה. סירבתי וטענתי שהרכב כבוי ואינו במצב נסיעה. השוטר פסל את רשיוני ל-30 ימים וגררו לי את הרכב לחניון. השוטר לא הסביר לי את משמעות הסירוב (כיום אני מבין...), וגם לאחר שהסכמתי לבדיקה, הואזה שסירב לבצעה מכיוון ששתיתי בינתיים קולה ולטענתו הבדיקה כבר לא תהיה מהימנה. אני מתאר לעצמי שבקרוב אזומן למשפט, בגין עבירת שכרות. שאלותיי הן: לא חתמתי על דבר, האם יש בכך כדי להזיק לי? מהן האפשרויות העומדות בפניי ומה העונש הצפוי בפרקטיקה, לא עפ"י חוק, בהנחה שכלל אין לי עבר תעבורתי.כרגע אני מעוניין ללמוד את התיק בכוחות עצמי ללא עו"ד. במה עליי להתמקד? אודה לכל מי שיוכל לעזור וסליחה על אורך השאלה....
אבינועם שלום,
בפרקטיקה העונש על עבירת הסרוב נעה בין שנתיים לשנתיים וחצי פסילת רשיון נהיגה בפועל, קנס ופסילה ע"ת.
כדי ללמוד יותר על המקרה שלך וכיצד להתנהל אתה מוזמן להקיש את שמי בגוגל ולקרוא באתר שלי שמתמחה כולו בעבירת הנהיגה בשכרות על הליך הסרוב וכיצד ניתן להתמודד איתו מבחינה משפטית.
באופן כללי, טענת ההגנה הראשונה שלך היא שלא נהגת ברכב ומכאן שלשוטר אין את הסמכות לדרוש ממך לבצע בדיקה. אם דבריך נכונים אזי אתה במצב בו "אין להשיב לאשמה".
גם אם יוכח שנהגת ישנה דרך משפטית לדרוש ממך.
הנושא הוא חשוב מכדי לנסות להיות עורך הדין של עצמך. אני ממליץ לך בחום לדלג על הניסוים כי פסילה ממושכת שכזו תגרור גם צורך בלעשות טסט ותאוריה מחדש כך שזה יעלה בסופו של דבר בנוסף לקנס שתקבל יותר מאשר שכ"ט עו"ד....
בהצלחה,
ערן בן-עמי, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
לכאורה אין עבירת סרוב, שכן אין המדובר בנהיגה.
אני מניח כי השוטרים רשמו שהרכב כן היה בתנועה, ולכל הפחות היה מותנע.
מומלץ לכל הפחות להתייעץ עם עו"ד אשר יבחן את חומר החקירה.
בברכה
עו"ד אורון
התשובות בפורום אינן מהוות תחליף ליעוץ משפטי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר