קבלתי דו"ח על חנייה בחניית נכה.
לדעתי החנייה לא סומנה כראוי.
ועדת התמרורים אישרה הצבתו של התמרור אולם הוא אושר להצבה עם כל הסימונים הנחוצים ולא הופיע סימן מעטפה על הכביש. כמו כן התמרור עצמו היה מוסתר מאחורי תמרור אחר
שענינו עצירה רק בשעות מסוימות.
כיום אותו תמרור הועבר כמה מטרים משם והוא מסומן ראוי. בתמונה שצולמה רואים בברור שעל הכביש אין כל סימן. האם יש עילה ללכת למשפט?
ל. היקרה,
אמנם אינני מנהל הפורום, אך מצאתי לנכון להשיב להאשמתך את הפורום בכלל ואת עורכי הדין השונים בפרט - עיון קל שבקלים בכל אחד מעמודי הפורום ילמדך, כי לא זאת בלבד שאנו עונים על שאלות בענייני חניה, נושא זה מהווה נדבך משמעותי מאוד מן השאלות העולות בפורום, ורובן ככולן זוכה למענה כזה או אחר.
יתרה מזאת, שאלת שאלה ביום 23.2.10=אתמול! זאת ועוד, פחות מ-24 שעות חלפו להן מאז שאלת למועד טענתך חסרת הבסיס!
בל נשכח, כי עוה"ד העונים בפורום זה עושים זאת ללא כל תמורה וללא כל התחייבות, לרבות מנהלים, לעיתים, דיאלוגים של ממש על פני הפורום, כך שאין זה הוגן מצידך להתלונן על "אי מענה" בזמן שנראה היה לך סביר.
ולגופו של עניין,
"מעטפה" איננה הכרח לטובת סימון חניית נכה. ישנן מספר דרכים לסמנה (בין אם במלבן כחול, בין אם רק במסגרת לבנה ובין אם בדרך אחרת).
תמרור, לעומת זאת, הינו חובה!
אם התמרור בשעתו לא היה גלוי (באופן מובהק), והדבר צולם בצורה ברורה ומשקפת, אזי ישנה עילה לערער על כך לעירייה/גוף הרלוונטי.
מאידך, אם הוא היה גלוי (ולא נעלם בשיח/עץ או מסובב), אזי אין כל בסיס לטענה.
אם עיקר שאלתך נסוב סביב קיומה של "מעטפה", אז לא, אין כל עילה להתלונן על כך, ובוודאי שלא לבטל את הדו"ח.
עו"ד יאיר מושיוב
עו"ד מושיוב
תודה על תשובתך.
תגובתי נבעה הן מזה שראיתי ששאלות מאוחרות משלי כן נענו והן משום שקראתי את תשובתו של עו"ד בן עמי לגבי כרטיסי חנייה ושם נאמר במפורש שזה לא הפורום הנכון לשאלות בנושאי חנייה .
בכל מקרה שוב תודה שענית לי.
אני מתכוונת למצב שבו על הכביש לא היה מסומן שום דבר. אין לי תמונה של התמרור (שכאמור הועבר למקום אחר)כדי להראות את עובדת היותו מוסתר אבל הצילום שצורף לדו"ח מראה בברור שעל הכביש אין כלום.
האם זה מספיק או שאין זו עילה
מספיקה?
אם טענתך היחידה היא שאין כל סימון על הכביש, יהיה לך קשה להוכיח את טענתך, מאחר והתמרור כבר הועבר למיקום ברור יותר.
יחד עם זאת, באפשרותך לדרוש מהעירייה הרלוונטית את מועד ה"טיפול" בהזזת התמרור (על רשות מקומית לתעד פעולות שכאלו), כך שהדבר יעיד הן על הזזתו, כלומר מיקומו הקודם הצריך הזזתו, והן תמיכה מסויימת לטענתך בדבר אי הבחנתך בו.
עובדה אחרונה זו ב-צ-י-ר-ו-ף לעובדה כי אין כל סימון על הכביש עשויים לסייע לך לקבל אזהרה או ביטול הדו"ח, ולו מחמת הספק.
מכל מקום, בסוף מכתבך בקשי גם להישפט במידה ובקשתך תידחה.
נסיתי לעשות מה שהצעת. במחלקת התנועה טוענים שאין פרוטוקול לגבי הזזת התמרור משום שלא התקיים כל דיון בנושא.לדברי מנהל המחלקה הוא לא צריך שום אישור אם הוא רוצה להזיז תמרור 6 מטרים קדימה כשהכתובת החדשה של התמרור היא אותה כתובת כמו זו של המקורי.
האם אני סתם דופקת ראש בקיר?
אם הצלחת להגיע למנהל המחלקה (וכל הכבוד על התושייה), בקשי שיאשר לך על גבי מסמך עם לוגו של העירייה וחותמת שלו, שהתמרור אכן הוזז. זה נקרא בשפה משפטית "תעודת עובד ציבור", והדבר מהווה ראיה למהימנות טענתך.
שהתמרור לא הוזז משום שלא ראו אותו אלא כחלק משנויים בלתי ברורים כלשהם שנעשו, (כך הוא אכן טוען היום) מול הטענה שלי שלא הוצב וסומן קודם כראוי ולכן הוזז. ואז איזה סכוי יש לי?
וגם סליחה שאני מבלבלת לך את המוח כל כך הרבה. וגם תודה.
א. רצוי שתקליטי את שיחתך הבאה איתו. ולו למקרה שיודה בסיבת ההעברה המקורית.
ב. גם אם לא יודה בכך שהתמרור הועבר כי לא היה גלוי מספיק, תוכלי לטעון זאת, ולהסביר בפנייתך/משפטך, כי אחרת אין כל סיבה הגיונית אחרת להעביר את התמרור מס' מטרים בלבד, אלא מסיבת גלוי וברור.
בהצלחה
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר