שלום
קיבלתי דו"ח בדואר על עבירת מהירות - לפי הנטען נסעתי 86 בדרך עירונית שמותר בה 50.
אין קנס אלא הודעה שבהמשך אוזמן למשפט.
העבירה צולמה במצלמה, לא נעצרתי ע"י שוטר.
יש לי רישיון כ 16 שנה ללא עברות קודמות.
שאלותי :
האם כדאי לשלוח מכתב ולבקש המרה לאזהרה היות וזו עבירה ראשונה שלי ? האם יש סיכוי שזה יתקבל ?
אם אני מבקש זאת האם בעצם אני מודה בעשיית העבירה ויגביל את אפשרויותיי במשפט אם הבקשה תדחה ? אולי כדאי לנסח בצורה כזאת שלא ישתמע שאני מודה ?
כמו כן , מיקום העבירה לא ברור בד"וח -התיאור הינו :"ברחוב דרך רמתיים מצפון הוד השרון פינת ירקון" - לא מצאתי רחוב "ירקון" בהוד השרון, אני משער שמדובר ב "דרך מייסדי ירקונה" - האם לדעתכם זה יוכל לעזור לי ?
האם העונש במשפט עלול לכלול שלילה ? מה הצפי הממוצע של גובה הקנס (מלבד 10 הנקודות הצפויות) ?
הכי חשוב לנהוג בזהירות..
בתודה מראש
במידה ועברך תקין יש סיכוי טוב כי הדו"ח יומר לאזהרה, במידה ותענה בשלילה אמליץ לך לפנות לעו"ד בתחום
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
תודה על התשובה המהירה.
בהמשך:
1. באיזו צורה כדאי לנסח את הבקשה - בצורת הודאה או בצורה יותר מעורפלת - (לא לציין שאני מודה או לא מודה).
2.אם הבקשה תדחה - האם באמת כדאי לי לקחת עו"ד ? - כלומר ברור לי שעו"ד יוכל לגרום להקלה בעונש, אולם אני מניח שהקנס הכספי יהיה נמוך מהתשלום לעו"ד, וכן נראה לי שאוכל לחיות עם עונש של 10 נקודות בהתחשב בכך שהוא נמחק אחרי שנתיים נקיות ובד"כ אני נוהג זהיר :-) , ומקסימום אם חלילה אתפס שוב בעבירה , אז אקח עו"ד כדי להימנע מעונש כבד יותר..
מה דעתך ?
הפניה היא להמרת הדו"ח באזהרה, אין צורך להודות או לכפור בעבירה רק לציין את העובדה כי הנך נהג וותיק וכי ועברך אינו מכביד, כך בחשבון שיש לפנות למשטרה עד ל30 יום מקבלת הדו"ח
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
למעשה עברו כ 30 יום אולם: לקח זמן עד שהדוח הגיע לידי הואיל והעבירה נעשתה באוטו של אחותי והדו"ח הגיע אליה, וכמו כן הייתי במילואים בתקופה זו.
יתחשבו בי או שאין סיכוי ? שוב תודה..
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר