שלום,
בזמן שחזרתי עם משפחתי מאילת בעליות של סדום כביש דו סיטרי עם שני נתיבי נסיעה בכיוון שלי ונתיב אחד בכיוון הנגדי (כביש בין 3 נתיבים ויש לציין רחב מאוד) בעליות בצד ימין היה אוטובוס של אגד שהתחלתי בעקיפתו בנתיב השמאלי לקראת סיבוב של העליה מיד לאחר הסיבוב עצר אותי שוטר שהגיע לרכב ומיד תקף את הבת שלי (בת ה27- כבר לא ילדה ויודעת לחגור לבד) ואמר לה אל תתאמצי לשים חגורה כי ראיתי שאת בלי ואתה אדוני עברת את הפס הלבן לנתיב הנגדי תן לי בבקשה רשיונות. (כל זה נאמר בצורה גסה ובוטה). מיד כולם קפצו ואמרו לו שהיא עם חגורה ואז כמובן שאמר שהוא ראה שהיא הייתה בלי (אין מצב לראות בצורה כזו הוא פשוט החליט שהיא עשתה תנועה שהזכירה לו שאנשים שללא חגורה וממהרים לשים) השבתי לו כן והאם אני יכול לצאת מהרכב ניסיתי לצאת לדבר איתו ולהסביר לו שאין דבר כזה שאחת מהבנות או אישתי לא שמות חגורה וכך כל המשפחה נוהגת לעשות בכל נסיעה גם הבנות נוסעות עם חברים ודואגות שכולם יהיו חגורים. בנוסף על הסטייה מהנתיב שלא הייתה כלל אמרתי לו שיש לי נתיב עקיפה מותר לי לעשות את העקיפה ובנוסף יש לי נתיב רחב שאין לי שום סיבה לעבור את הקו הלבן על מנת לעקוף, אבל הוא המשיך להיות בשלו עקקשן ולא מוכן לוותר (בנוסף יש לציין שהוא מתנדב והייתה איתו שוטרת שטעה שלא ראתה, שלדעתי ראתה שלא היה כלום אבל לא שברה לו את המילה). לאחר ניסיונות של הסברה הוא הסכים לראות שבאוטו (יונדאי I30) כאשר מורידים את החגורה מאחורה מיד נשמע ציפצוף שמתריא לנהג אם מישהו הוריד את החגורה, ואז טען שעדיין לא מאמין אבל מוותרת על החגורה אבל לא מוותר על הסטייה מהנתיב שכמובן לנו ידוע שיש קו לבן רצוף זה אומר עבירה מסוכנת מאוד וכמובן קנס גבוה ונקודות. לפתע שקיבלתי את הדוח והתחלנו בנסיעה ביתי הבחינה שהוא נתן את העבירה על סטייה מנתיב והפרעה לתנועה ולא על חציית קו לבן רצוף על סך 250 ש"ח וללא נקודות.
לאחר התיאור אבקש לקבל את הצעתכם האם יש מקום להגיש תלונה/בקשה להישפט על המקרה?
במיוחד גם שהשוטר נתן בסופו של דבר עבירת תנועה שונה ממה שהציג כדי למזהר את הגובה הקנס. (כנראה כדי שלא אנסה להגיע איתו לבית משפט)
שלום רב,
התשובה היא מאוד פשוטה. במידה ואתה מוכן להלחם על האמת שלך ולשלם על האמת הזו סכום גבוה בהרבה מסכום הקנס הרי שאין ספק שאתה צריך להשפט. אחרת שלם את הקנס ותדע באיזה מדינה חיים נהגים רבים כמוך. המקרה שאתה מתאר חוזר על עצמו כל יום במאות מקרים.
בהצלחה,
ערן בן-עמי, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר