מדובר בסיפור די הזוי מול עריית תל אביב בו הם טוענים שלפני יותר מ- 4 שנים חניתי שלא כחוק ושנשלחו לי מכתבים רשומים בעניין, כולל ביקור של הוצאה לפועל ונסיונות עיקול לחשבון הבנק. הבעייה ה"קטנה" היא שלא היו דברים מעולם, וכל הסיפור נודע לי לפני כשבועיים לאחר שביצעו עיקול בחשבון. בשיחה עם הערייה ביקשתי שישלחו לי את כל האסמכתאות שלטענותיהם יש בתיק (עדיין מחכה למכתב). בכל מקרה הם טוענים שאין להם עותק של הדוח המקורי - יש רק רישום במחשב.
שאלתי היא האם מבחינה משפטית העובדה שאין לערייה עותק של הדוח המקורי זו עילה לביטול הדוח?
מאיה היי,
הצגת דו"ח חניה מקורי על ידי הרשות יכול שתעשה על פי דרישה שלך. יחד עם זאת, המסמך הזה צריך שישמר על ידי הרשות לצורך הצגת הראיה בהליך הפלילי, אך את לא בקשת להישפט ברגע שקיבלת את המכתב הרשום. שמירת הדו"ח לא נועדה כדי לשמש בשלב מאוחר יותר את האזרח המתכחש לביצוע העבירה אחרי שנים רבות. דו"ח חניה מקורי משתמר תקופה מסוימת ולא לכל החיים.
העירייה יוצאת ידי חובתה אם מוכיחה כי נשלחו לך דרישות תשלום כחוק ודרישות אלה שנשלחו לכתובת חוקית רשומה לא הושבו על ידך בכל צורה.
דורון ויגלר, עו"ד
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר