שלום
נהגתי במהירות של כ 135 קמ"ש בכביש של 90 קמ"ש בסביבות יולי 09'
נשפטתי בהיעדרותי בצפת לקנס של 1000 ש"ח שאני אמור לשלם עד 25 ליולי 10'
זאת על אף שכתבתי לבית המשפט בדואר שבגלל מצב כספי אני מבקש שלילה ולא קנס (וגם אישרתי שישפטו אותי בהיעדרותי כי אהיה בחו"ל)
המשפט היה במאי 10' כמעט שנה אחרי.
השאלה שלי: האם אפשר לשלוח ערעור ולבקש שלילה במקום הקנס. מה שאני לא רוצה, זה לקבל את השלילה מיד, כי בחודשים אוגוסט ספטמבר אני חייב את הרשיון. ואם אדע שידחו את ההחלטה בכמה חודשים בוודאי - אזי אני מעוניין להמיר בשלילה, אך אם מיד יכולים להמיר לי לשלילה - אני מעדיף לשלם..
מקווה שהתנסחתי בצורה מובנת
אודה מאוד אם תוכלו לסייע בהחלטה
דני היי,
ראשית, נתת את הסכמתך לשפיטה ביעדר, אך גם ללא הסכמתך באם לא הופעת למשפט ניתן לשפוט אותך בהיעדר. שנית, הסברת את עצמך טוב והבנתי משאלתך כי העדפת רכיב של פסילה בלבד וללא קנס בשל מצבך הכלכלי. עליך להבין כי בית משפט זו לא תוכנית "כבקשתך", עם זאת בנסיבות מסוימות ובמידה והיית מיוצג ניתן אולי היה לשנות את רכיב הענישה.
שלישית, כעת עומדת בפניך האפשרות לבטל פס"ד שניתן בהיעדר אף כי ישנו קושי מאחר ונתת את הסכמתך, או להגיש ערעור על רכיב העונש בפס"ד תוך 45 יום מיום פס"ד, אך סיכוייך קלושים כי העונש לא נחשב לחריג ובלתי סביר.
בהצלחה,
דורון ויגלר, עו"ד
תודה דורון
הבנתי את תשובתך
אך חשוב לי הפרט הבא:
באם אערער על הקנס, והם כן יחליטו לתת לי שלילה, האם השלילה תהיה קרובה לערעור שלי דהיינו בתוך חודש חודשיים, וייצא שאהיה בשלילה באוגוסט ספטמבר?
או שמא במקרה של ערעור, ההחלטה מתאחרת כמה חודשים טובים,
לדוגמא, משפט איך שאני מבין מתבצע אחרי כחצי שנה
תודה
דני, המועד שייקבע לערעור הוא בהתאם ליומנה של מזכירות בית המשפט המחוזי. בכל מקרה במידה ואכן יתקבל ערעורך תוכל לבקש "עיכוב ביצוע"=ביצוע הפסילה כך שתהא מאוחרת ליום ההחלטה בערעור, בכל מקרה הייתי מציע כי תהיה מיוצג בבית המשפט המחוזי.
בהצלחה,
דורון ויגלר, עו"ד
דורון תודה על תשובותיך
"עיכוב ביצוע" אני יכול לבקש עד כמה זמן מההחלטה?
דני, עפ"י רוב את העונש יש לרצות מייד, על כן במידה ואתה מעוניין בעיכוב ביצוע, עליך לשכנע את ביהמ"ש שיש לך סיבה טובה לדחיית ריצוי העונש.
בהצלחה,
דורון ויגלר, עו"ד
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר