עצרו אותי שוטרים לאחר שהם צילמו אותי נוהגת 94 קמ"ש כאשר המותר הוא 60 קמ"ש (34 מעל המותר. במידה והמהירות היתה 31 מעל היו נותנים לי קנס אוטו' - הפרש של 3 קמ"ש).
לא צויינה סוג המצלמה על הזימון.
יש לי רשיון משנת 2004 וזוהי עברתי הראשונה.
נלקח לי הרישיון במקום ויש לי זימון לקצין משטרה בתחילת השבוע ולבית משפט בעוד כחצי שנה.
הנני קצינה - 3 שנים בקבע, האם זה פרט מידע שיכול לעזור?
האם יש משהו שניתן לומר ויעזור לי עם קצין המשטרה (מקווה להחזרת הרישיון במקום שלילה מנהלית)?
מסמך שאפשר להוציא ולהמיר את הגזרה לאזהרה?
תודה מראש לעונים,
שבוע טוב.
שלום רב,
ראשית, אני מבין שהדרך בה נתפסת היא דרך עירונית בה הוצב תמרור (ב-20) המתיר נהיגה עד 60 קמ"ש. מאחר ומהירות הנסיעה שלך חרגה לכאורה מעל 30 קמ"ש מהמותר בקטע הדרך, קיבלת זימון לביהמ"ש. רושם הדוח חייב לציין מספר פרטים כמו סוג המכשיר באמצעותו נאכפה עבירת המהירות (ממל"ז, דבורה) על כן זהו פגם שניתן להעלותו במשפט. לעניין ה"שימוע" בפני הקצין הוא בודק את מסוכנותך, זו יכולה להילמד מנסיבות ביצוע העבירה+מעברך התעבורתי. תנסי להדגיש את החריגה המינורית מברירת קנס כמו גם את העובדה כי עברך התעבורתי נקי, אני חושב שסיכוייך גדולים(אם כי ההחלטה של הקצין היא הרבה פעמים שרירותית).
לסיום, הייתי ממליץ על ייצוג עו"ד במשפט.
בהצלחה,
דורון ויגלר, עו"ד
1. במידה והקצין לא שולל לי את רשיוני ל-30 יום - משתמע מכך שהוא ימיר זאת בקנס?
2. ניתן במעמד ה"שימוע" עם הקצין לבקש ביטול משפט מסיבות כאלה ואחרות?
היי,
לשאלתך הראשונה, הפסילה המנהלית הינה "הרתעתית" ואינה נחשבת כ"עונש" אותו מוסמך ביהמ"ש לתת בהליך העיקרי בתיק התעבורה(הליך פלילי), סמכות הקצין היא במקרה שלך או ליתן פסילה בת 30 יום או לא ליתן פסילה כלל. הוא לא יכול להמיר עבירת כתב אישום(הזמנה לביהמ"ש) לעבירת קנס.
לשאלתך השנייה, לקצין שדן בשימוע אין סמכות לבטל משפט או למחוק כתב אישום, את זה את צריכה לנסות ולבקש מביהמ"ש תוך ביסוס טענתך בחוק ובפסיקה.
שוב בהצלחה,
דורון ויגלר, עו"ד
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר