שלום רב,
ברצוני לבדוק האם יש מקום לבקשה לביטול דוח משטרה על עצירה בחניית נכים, במקרה הנ"ל:
אני אישה בהריון בחודש השמיני, עם קושי רב בהליכה עקב בצקות וכאבים ברגליים. בעלי לקח אותי לקופ"ח לצורך בדיקות, ובשל חוסר מקום חנייה קרוב, (כדי להקל עלי) עצר בחניית נכים וחיכה לי בתוך האוטו (בלי לדומם את המנוע),לא יותר מ-5 דקות. בזמן הזה הגיע שוטר תנועה שלא היה מוכן לשמוע שום הסבר ונתן לנו דוח של 500 ש"ח. בנוסף לכך, כתב על הדוח "הדבקה" ולא רשם את הפרטים של בעלי (בגלל שהרכב הוא מליסינג) למרות שבעלי היה במקום, אך מצד שני כתב את תענות בעלי ב"דברי הנהג"... האם זה תקין בכלל? והאם יש סיכוי לקבל ביטול או המרה להזהרה (עם הצגת האישורים הרלוונטים)?
תודה מראש על תשובתכם!!
מירי שלום,
בתקנות התעבורה חניה מוגדרת כ"העמדת רכב לזמן כלשהוא... בין שיש ברכב נהג או אנשים ובין שאין". אני מציע לבעלך לבקש מהמשטרה תוך 30 יום מיום קבלת הדו"ח, לבטל את הדו"ח או להמיר אותו לאזהרה. כמובן לפרט את נסיבות המקרה, ולהתנצל על המקרה. חשוב לדעת שהמשטרה מבקשת להודות בעבירה על מנת להמיר את הדו"ח לאזהרה (שימי לב לזה). כל זה בהתחשב בכך שבעלך עונה לתנאים הרלוונטים להמרת דו"ח לאזהרה. אם זיכרוני אינו מטעני כיום זה חמש שנים ללא עבירות תנועה. לאחרונה המשטרה החמירה עם המרת דוחות לאזהרה, מהסיבה שאותם נהגים שהמירו להם עבירות תנועה לדוחות אזהרה, לאחר מכן עברו יותר עבירות תנועה מבעבר. לענין הטענות שהשוטר כתב, תכתבו זאת במכתב למשטרה.לידיעתך, ענין הדימום המנוע אינו רלבנטי.
בהצלחה
עמית כהן, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר