שלום רב
קיבלתי דו"ח על נסיעה ארוכה בצד שמאל בשבת בבוקר כשהכביש ריק לחלוטין בזמן שהתרחקתי לנתיב השמאלי מרוכב אופניים שרכב בסמוך לקו הצהוב , וכשהסתכלתי בדו"ח ראיתי שהשוטרת טעתה בתאריך
תיאור העבירה רשום בתאריך 17-4 ואני חתום למטה על תאריך קבלה 16-4 האם יש מזה מוצא ???
והאם יש אתר ברשת שאפשר לראות אם יש לי דו"חות ?
תודה רבה
אבי היי,
לפי התיאור יש פגם בדו"ח שהוא לא מהותי, יש לך 90 יום לבקש להישפט(עד 16.7.10), אני לא יודע האם פירטת בפני השוטר את הסיבה להימצאותך בנתיב השמאלי והאם יש לך עדים לכך. בכל אופן אם תחליט להישפט תוכל להעלות טיעונים אלו בפני ביהמ"ש.
לשאלתך השנייה אתה יכול לגשת למשרד הרישוי הקרוב למקום מגוריך ולבקש את פירוט הניקוד שנצבר לחובתך או לברר במוקד הטלפוני של משרד הרישוי במספר 5678* + טל' 1-222-56-78 .
בהצלחה,
מנהל הפורום,
דורון ויגלר, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
תודה רבה על העזרה ,רק שאלה קטנה
בזה שלא נשאר הרבה זמן למכתבים רציתי לדעת מה יותר כדאי לעשות לבקש להישפט או לשלוח בקשת ביטול דו"ח ,כי הבנתי שאי אפשר לעשות את שניהם
אגב בדו"ח רשום שהתרחקתי מאופניים וכן היה עד באוטו והשוטרת היתה לבדה
ואם ו בסופו של דבר אני יגיע למשפט הרי כמו תמיד יציעו לי לשלם קצת יותר ובזה ימחקו הניקודות האם שווה לי לקבל את ההצעה או יש סיכוי טוב שהשופט ישתכנע
תודה רבה וסליחה על השאלות הרבות פשוט אין לי ניסיון בענין הזה
הרבה תודה
אבי היי,
יש לנאשם 30 יום ממתן הדו"ח לידיו/בדואר רשום לבקש בקשה לביטול, במקרה שלך המועד עבר(אגב אם הנאשם סורב הוא עדיין יכול בתוך 90 הימים לבקש להישפט).
ככלל אדם שנשפט על עבירת קנס ללא שביהמ"ש מצא סיבה מוצדקת מקבל קנס גבוה מברירת המשפט.
לעניין הניקוד- הוא נצבר לחובתך ברגע שתורשע בביצוע העבירה.
לגבי סיכוייך, נראה לי שאם אכן יש לך עד ונרשם בדו"ח כי התרחקת מאופניים יש לך עילה טובה לזיכוי.
בהצלחה,
מנהל הפורום,
דורון ויגלר, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר