אני נהג חדש בלי מלווה נהגתי לאחר ששתיתי + עוד 3 נוסעים איתי. עצרה אותי משטרה ועשתה לי בדיקת ינשוף.. יצא שכמות האלכוהול גדולה בליטר אחד מעל מה שצריך להיות
לקחו את האוטו ל30 יום
ואמרו לי שאסור לי לנהוג 30 יום
את הרישיון לא לקחו ולא כתבו לי בדוח שום דבר על שימוע. רק תאריך למשפט בעוד יותר מחצי שנה.
כמה ימים אחרי התאריך שקבעו לי למשפט נגמר לי הנהג חדש.. השאלות הם: האם מותר לי לנהוג עד לתאריך המשפט?
במידע ואצליח לדחות את המשפט לתקופה שנגמר לי הנהג חדש זה יעזור בהקלת העונש?
והאם עורך דין יוכל לעזור במקרה כזה או שאי אפשר להקל על העונש,ומיותר לשכור עורך דין?
תודה מראש
ליטל היי,
אני מבין שקיבלת פסילה מנהלתית ל-30 יום. אם השוטר לא נטל את הרישיון יתכן כי אינו קצין ואת תוזמני לשימוע בפני קצין. (לא פרטת איך השאיר את רישיון הנהיגה בידייך ולא נתן לך אישור זמני לנהוג עד שתופיעי בפני קצין?)בכל מקרה כמובן שעו"ד שמתמחה בדיני תעבורה ובעיברת השכרות בפרט יכול כבר כעט לבקש שתי בקשות לביטול פסילה מנהלתית ולביטול השבתת רכב(בקשות אלו מוגשות לביהמ"ש לתעבורה).
לעניין המשפט-כמובן שישנה חשיבות שלא תורשעי בזמן היותך בסטטוס של נהג חדש, לא ציינת את כמות האלכהול, ייתכן כי במידה שנתפסת התוצאות יהיו זיכוי.
כמובן שבתיק מעיין זה רצוי ואף מומלץ ליווי של עו"ד לתעבורה.
מנהל הפורום,
דורון ויגלר, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
הקצין לא לקח את הרישיון כי הוא לא היה אצלי.. התוצאה של הבדיקה הייתה 550.. ואיך אני אדע מתי אני אמורה להגיע לשימוע אם לא כתבו לי בדוח?
תודה רבה על התשובה המהירה
ליטל היי,
חסרים פרטים בסיפור המקרה, כי אם אחד השוטרים במקום היה קצין [בדרגת מפקח ומעלה]הייתה לו סמכות לערוך שימוע במקום, אך אם זהו שוטר שאינו קצין אזי היה צריך למסור לידיך מסמך בו מופיע המקום והזמן(תוך 72 שעות) שעלייך להתייצב.
בכל מקרה את מוזמנת לפנות אלי ולמסור לי יותר פרטים מדוייקים וכך תשובתי תהיה ספציפית יותר.
מנהל הפורום,
דורון ויגלר, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
ליטל שלום,
לשאלותיך: עם סיום הפסילה המנהלית בת-30 הימים יהיה מותר לך לנהוג עד לסיום ההליך המשפטי באישום בגין עבירת הנהיגה בשכרות.
העובדה שתסיימי את הנהג החדש יכולה להיות חשובה בתנאי מסויים. לא סיפק מספיק אינפורמציה לתת לך תשובה מדוייקת. הסיבה לכך היא שבחוק קבועה פסילת מינימום בת שנתיים ללא קשר לעובדה שאת נהגת חדשה או לא.
במקרה שלך חובה לקחת עורך דין.
אני מציע לך לקרוא את המאמרים שכתבתי בגין זיכוי מעבירת הנהיגה בשכרות. תוכלי ללמוד על העניין שלך רבות. לאחר שתביני את הסיכונים מול הסיכויים.
מנהל הפורום,
ערן בן-עמי, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
