שלום רב,
אתמול ליוויתי נהגת חדשה כאשר ברכב היו 4 נוסעים בסה"כ (נהגת+3).
אני בן 25, בעל רישיון נהיגה בתוקף כבר 8 שנים אך עדיין נהג חדש כיוון שבכל שנתיים ביצעתי עבירה המשאירה אותי נהג חדש ע"פ תקנות משרד הרישוי.
לאחר שקראתי את הגדרות המלווה (12א2) ראיתי שאני אכן עונה כל הנדרש בחוק.
למרות זאת, השוטר שעצר אותנו טען בתוקף שאיני מוגדר כמלווה כיוון שאני בעצמי נהג חדש.
אשמח לקבל ייעוץ כיוון שמחר בבוקר (27/6, 8:30) יש לי שימוע אצל קצין תנועה.
רועי היי,
זו סוגיה מעניינת, הוראת הסעיף בפקודה לעניין הליווי קובעת [12א1. (א) ] בסעיף זה, "מלווה" - מי שבידו רשיון נהיגה בר תוקף לאותו סוג רכב 5 שנים לפחות ומלאו לו 24 שנים, ו3- שנים לפחות - אם מלאו לו 30 שנים ואולם אדם לא ייחשב מלווה לענין סעיף זה בעת היותו שיכור כהגדרתו בסעיף 64ב.
אם כן, אין התייחסות לכך שהמלווה הינו נהג חדש, הוא נדרש להיות בעל רישיון נהיגה בתוקף(לא שלול) ואתה עומד בתנאי של מעל גיל 24 ומעל 5 שנות רישיון נהיגה לסוג הרכב.
אז תראה לקצין את הציטוט ותשאל אותו היכן רשום שאסור למלווה להיות נהג חדש? זה דין פלילי ולכן מה שאינו אסור - "מותר".
מנהל הפורום,
דורון ויגלר, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
אציין שבכל זאת קצין התנועה שלל את רישיון הנהגת כיוון שלטענתו הותק שלי מתאפס בכל פעם שאני מוגדר מחדש כ"נהג חדש"
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר