היום נסעתי בכביש בין עירוני בנתיב הנסיעה השמאלי כמה דקות, זה כביש בעל שתי נתיבים נסעתי בנתיב השמאלי לפתע שוטר נוסע אחריי ומסמן לי לעצור, אני נותן לו רשיון הוא רוצה לרשום לי דוח, אני אומר לו שאני בן 25 8 שנים רשיון בלי נקודות, הוא בודק במסוף ורואה שהיה לי דוח אזהרה לפני שלוש שנים (ואני חושב שהוא נמחק) רציתי שהוא ירשום לי אזהרה אבל הוא לא רצה ורשם לי דוח 250 שקל ו 4 נקודות, שתי דברים: 1) האם אפשר להמיר את הדוח לאזהרה פעם שנייה בשלוש שנים? 2) למיטב ידיעתי נסיעה שלא בימין זה 250 שקל ו 6 נקודות והוא רשם לי 4, השאלה אם הוא רשם 4 ולא 6 יש אפשרות לבטל את הדוח ואו להמיר לאזהרה
לירן שלום,
לעניין שאלתך הראשונה-לא ניתן להמיר את הדו"ח כעת באזהרה כי התנאי הוא (כיום) שתחזיק ברישיון נהיגה 10 שנים כאשר ב 5 שנים האחרונות לא ביצעת עבירה. לצערי תנאי זה אינו מתקיים.
לשאלתך השנייה, אתה צודק עפ"י החוק העבירה שאותה ביצעת נושאת בצידה חיוב של 6 נק' ולא 4 נק' כפי שרשם בטעות השוטר. נראה שזו טעות טכנית, שאינה מהותית ולכן לא יבטלו בגינה את הדו"ח(אגב, תבדוק אם סמל העבירה נכון -5457).
מנהל הפורום,
דורון ויגלר, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
האם יוכלו לחייב אותי בנקודות, במקרה והשוטר לא רשם את מס' הנקודות .
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר