כדי להבהיר את מה שציינתי קודם
אני צד התובע לא הנתבע הדוח היה על אי ציות לתמרור של רכב חונה שבכלל השוטרת רשמה שסירבתי לחתום ובכלל לא אמרה ביקשה או נתנה לי לראות את הדוח ורק כעבור כמעט 4 שנים דרך משרד הרישוי קבלתי מכתב של אי חידוש רשיון
פניתי למשטרה שניתן הדוח שלחתי מכתבים וקבלתי תשובות "לא תשובות"
אז פניתי לבית המשפט ואחרי כחודש וחצי קבלתי תאריך לדיון (אני התובע לא הנתבע במקרה זה)
במכתב מבית המשפט רשום תאריך אך לא שעת הדיון ,מה ההליך עצמו בבית המשפט הכוונה כמה דקות מוקצבות לי להסביר? ומה סדר הארועים של הליך זה?, והאם יש סיבה שלא צוין שעת דיון?
לוק שלום,
לצערי אתה קצת מתבלבל, קיבלת דו"ח מהמשטרה לא באופן ידני אלא באמצעות הדואר. ההליך הינו הליך פלילי ואין "תובע" או "נתבע".
אגב, אתה ה"נאשם" ולכן במשרד הרישוי נזקפת העבירה לחובתך גם אם לא שילמת את הדו"ח.
אינני יודע מה ביקשת בבקשה שהוגשה לביהמ"ש (הסקתי את שפירטתי בתשובתי הקודמת).
אם לא אתה הנהג שהחנה את הרכב תצטרך להוכיח זאת (למשל ע"י הבאת תצהיר החתום ע"י עו"ד כי ביום הנקוב ובשעה הנקובה היה הרכב ברשות חברך). לחילופין אתה יכול לטעון להתיישנות, אם לא קיבלת את הדו"ח בדואר רשום לכתובתך, והמשטרה תצטרך להראות "רשומה מוסדית"=אישור על שליחת דואר רשום לכתובתך.
לעניין שעת הדיון-ראה תשובתי הקודמת.
שוב בהצלחה,
מנהל הפורום,
דורון ויגלר, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר