נסעתי בנתיב השמאלי כ 500 מטר שוטר עצר אותי וטען שאני נוסע כ 4 ק"מ, ישר נתן לי דו"ח 250 שקל ו 4 נקודות, השוטר חיפש לעצור אותי ולתת לי דו"ח, האם כדאי לי להישפט או לשלוח מכתב? ואם אני שולח מכתב והוא נענה בשלילה אני יכול להישפט? (כאילו אפשר את שתיהם או רק אפשרות אחת) היה לי דו"ח אזהרה לפני שלוש שנים האם התחשבו בי וימירו לי אותו לאזהרה? ואם אני ישפט ואני לא ייצא זכאי השופט יכול להכפיל לי את הקנס?
יש לי שמונה שנים רשיון אם זה משנה.
לירן היי,
1. אתה יכול לשלוח בקשה לביטול הדו"ח תוך 30 יום ממתן הדו"ח תוך פירוט טיעוניך.(במקרה שלך הסיכויים קלושים).
2. יש לך את הזכות לבקש להישפט תוך 90 יום ממתן הדו"ח. זהו הליך שניתן לפנות אליו במקביל לבקשה לביטול הדו"ח. (כדאי להמתין עד ליום ה-88 ואז אם לא תקבל תשובה על בקשת הביטול/תשובה שלילית, תוכל לבקש להישפט).
3.התנאים כיום להמרה באזהרה הם 10 שנות וותק- רישיון נהיגה ו-5 שנים אחרונות ללא עבירות. מאחר וקיבלת אזהרה לפני 3 שנים אתה לא עומד בתנאי.(אזהרה=הודיה בביצוע העבירה).
4.במידה ותחליט להישפט בביהמ"ש לתעבורה ותורשע בהחלט יש סיכוי גדול כי תקבל קנס גבוה מזה המקורי(בזבזת את זמנו היקר של ביהמ""ש ושל התביעה המשטרתית).
לסיכום, רק אם יש לך הוכחות וטענות כבדות משקל כדאי לבקש להישפט, אם לא כן, כדאי להסתפק בבקשה לביטול הדו"ח.
בהצלחה,
מנהל הפורום,
דורון ויגלר, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר