קיבלתי דוח על חניה בחניית נכה. החנייה הייתה בשעה מאד פנויה
ונבעה מכך שהמקום לא סומן כראוי . היה שלט כחול שסימן את החנייה ליד (וכנראה התייחס גם למקום שלי) ובנוסף הסימון על הכביש היה מחוק לגמרי. צילמתי הכול ושלחתי בקשה לביטול אבל בתשובה שקיבלתי כתוב שלא התקיימו עילות הביטול המפורטות בחוק-אני יכולה להישפט או לשלם.
לציין כי יש לי רשיון 20 שנה ללא אף עברה.
מהן עילות הביטול?
אני רוצה ללכת להישפט כי באמת חניתי שם מתוך מחשבה שמותר לחנות. הסימון אכן לא תקין. האם חבל על הזמן ועל הכסף?
תודה
יולי שלום,
העילות לביטול הדו"ח הן: טכניות(לא נשלח הדו"ח בדואר רשום), לא נעברה עבירה/עבירה בוצעה ע"י אחר שהחזיק ברכב ומעילה של חוסר עניין לציבור.
ביהמ"ש לעניינים מקומים הוא הערכאה הדנה בדוחות של עירייה או מועצה מקומית.
אם תבקש להישפט, תדע כי לפני המשפט יש לך אפשרות להיפגש עם תובעת באולם נפרד מאולם הדיונים על מנת לנסות להגיע להסדר.
אם לא תגיעו לעמק השווה אתה נכנס לאולם ל"דיון מקדמי" בו תוכל להראות את התמונות לשופט/ת ותוכל לנסות לשכנע.(היתרון הוא שהשופטת עפ"י רוב מציינת אם יש טעם להעביר את הדיון לשלב הבא שנקרא "הוכחות")תאזין טוב לדבריה כי אם תבין שסיכוייך קלושים תוכל עדיין לסיים את התיק בקנס המקורי, מה שכנראה לא תוכל אם תנהל הליך "הוכחות" ותורשע.
בהצלחה,
מנהל הפורום,
דורון ויגלר, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
הדו"ח הוא דו"ח משטרה- עברה על תקנות התעבורה. קיבלתי אותו מניידת שעברה שם (כנראה), לא מפקח. האם זה משנה משהו בתשובתך?
תודה
יולי שלום,
עילות הביטול זהות.
גם במצב זה יש לך 90 יום ממתן הדו"ח אפשרות לבקש להישפט(כדאי במידה ואחת מן העילות מתקיימות). במקרה שלך נראה כי העילה השלישית ("חוסר עניין לציבור")אינה מתקיימת.
לעניין ההליך בביהמ"ש לתעבורה יש שוני קטן מאחר והשופט/ת אינו מבצע "דיון מקדמי" ואם טיעוניך לא יתקבלו סביר להניח שתדרש לשלם קנס הגבוה מברירת הקנס במקור!
מנהל הפורום,
דורון ויגלר, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר