שלום,
היום קיבלתי קנס על דיבור בנייד.
כשהשוטר עצר אותי אמרתי לו כי הרמתי את הטלפון לשם קבלת שיחה והעברה לפונקציה של "רמקול" ולאחריו הטלפון הונח על ברכיי - וכך גם הוא ראה כאשר עצרתי בצד - כי הטלפון על ברכיי. הוא אמר שלא יכול לדעת אם באותה שניה שראה אותי קיבלתי שיחה או שדיברתי לאורך זמן כאשר המכשיר בידי. יש לי רישיון נהיגה מעל 10 שנים וללא כל עבירות תנועה. האם יש טעם לנסות להגיש בקשה להמרה לאזהרה?
תודה
אפי שלום,
לנסות לבקש המרה של קנס באזהרה תמיד כדאי, על פי הנתונים שמסרת אתה עומד בתנאים להמרה. אלא שדו"ח על שימוש בטלפון נייד ללא דיבורית על פי הנחיות המשטרה לא ניתן להמרה.(זכור, בבקשה אינך יכול לטעון את כל מה שטענת לעיל כי תנאי להמרה הוא "הודיה" בעבירה).
אגב, על סמך מה שפירטת אכן ישנם רכיבי העבירה כי אפילו שלטלפון יש דיבורית פנימית (ספייקר) עפ"י ההגדרה בתקנות התעבורה "דיבורית" - התקן המאפשר שימוש בטלפון בלא אחיזה בו ובלבד שאם ההתקן מצוי בטלפון, הטלפון יונח ברכב באופן יציב המונע את נפילתו;
שים לב!!! יציב!!
בהצלחה,
מנהל הפורום,
דורון ויגלר, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
איך כדאי לנסח את הבקשה כדי למקסם הסיכוי ?
תודה
אפי שלום,
לנוחיותך מצ"ב דוגמא,
לכבוד
יחידת תנועה ששש
ראש מדור תביעות
רח' SSSS
QQQQQ
הנדון : בקשה להמרה באזהרה דוח מס' 22-2-22222-02
(ת.ז AAAAAAAA)
אני הח"מ מתכבד לפנות אליכם בעניין שבנדון כדלקמן:
1. מיוחסת לי עבירה של .................... .
2. הנני נהג ותיק ועברי התעבורתי נקי כשלג, עובדה זו מעידה על היותי נהג זהיר ושומר חוק.
3. הנני עובד כ..............וזקוק באופן תמידי לרישיון הנהיגה לצורכי עבודה.
4. בהתחשב בכל האמור לעיל ובמיוחד בכך שמדובר בנהג ותיק המחזיק ברישיון נהיגה כ-.........שנים, וב - 5 שנים האחרונות לא ביצעתי כל עבירת תעבורה.
5. יהא זה צודק ונכון להמיר את הדו"ח במקרה זה באזהרה.
6. אודה על הענות לבקשה.
בכבוד רב,
XXXXXXX
בהצלחה,
מנהל הפורום,
דורון ויגלר, עו"ד
בסעיף 3 בדוגמא כתבת מפשט על העבודה - זה לא רלוונטי מבחינתי. האם משפט כזה או דומה הוא הכרחי ?
תודה
אפי שלום,
המשפט אינו הכרחי זו רק דוגמא אחת מני רבות.
בהצלחה,
מנהל הפורום,
דורון ויגלר, עו"ד
קיבלתי הבוקר דו"ח מהירות בדרך עירוני, מהירות 70 אחרי הפחתה במקום 50, דו"ח של 250 ש"ח ללא נקודות. ביקשתי לראות כיול אמרה לי השוטרת שבבית משפט אוכל לראות, יש לי עבר נקי בתנועה, שווה לבקש המרה לאזהרה? ביטול דו"ח? או ישר לבית משפט?
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר