שלום,
אתמול קיבלתי דו"ח מהירות 750 ש"ח. בנוסף, הרישיון שלי לא היה בתוקף במשך חצי שנה + שבוע, ולכן קיבלתי זימון לבית-משפט.
מה הצפי לעונש על עבירה זו, וכיצד בימ"ש מתייחס אליה? האם העובדה שקיבלתי גם דו"ח מהירות תשפיע? בנוסף, לפני כ-4 שנים קיבלתי בבימ"ש שלילה על תנאי לשנתיים + 10 נקודות, על דו"ח מצלמה - האם גם לכך תהייה השפעה?
בשורה התחתונה, האם השופט יתייחס בעיקר או רק לעבירה הפרוצדוראלית של אי חידוש הרישיון (שבגינה אני מזומן), או שמא יתייחס גם לעבירות המהירות?
כמו כן, האם כדאי לציין שלא קיבלתי שום ספח בדואר (למרות שאיני יכול להוכיח זאת), ו/או שעבר רק שבוע מן המועד שבו העונש לעבירה הינו זימון לבימ"ש ולא קנס?
שאלתי הרבה שאלות - מקווה שתוכלו לענות על רובן.
תודה מראש,
עומר סאבן
עומר שלום,
לא ציינת מתי המשפט, אם בקרוב בתווך שלושת החודשים הקרובים אזי עבירת המהירות שביצעת לפני יום לא תופיע ברישום התעבורתי שלך.
עבירת אי חידוש רישיון נהיגה היא עבירה שביהמ"ש לא מקל ראש בה ולכן העונש הצפוי למי שעברו התעבורתי נקי וזו הפעם הראשונה ששכח לחדש יכול לנוע בין קנס לקנס+פסילה על תנאי. עם זאת, נהג עם עבר תעבורתי מכביד עלול למצוא עצמו מקבל בגזר הדין גם עונש של פסילה בפועל.
בכל מקרה הייתי ממליץ על ייצוג עו"ד תעבורה בדיון בביהמ"ש.
בהצלחה,
מנהל הפורום,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר