שלום רב, קיבלתי דו"ח בגין "העמדת/החנית את רכבך במקום שבו החניה נאסרה בידי העירייה והאיסור מסומן ע"י תמרור (אדום לבן)", ברחוב שלמה המלך מס 37, ליד הקניון בקרית אונו.
החניתי את רכבי בחניה הצבועה בצבע אפור. התמרור היחידי שהיה סמוך למקום היה בצבע כחול אדום, שבו נכתב כי החניה אסורה בטווח השעות 10:00-12:00 בבוקר פרט לפריקה וטעינה. אני חניתי ברחוב זה בשעה 15:15 לערך. הגשתי מכתב ערעור אך דחו את בקשתי, והנני חושבת שאין זה צודק לקבל דו"ח של 250 ש"ח על חניה בצבע אפור. תמיד אנשים מחנים שם ואף פעם לא ראיתי שהם מקבלים דו"חות. בנוסף, זהו דו"ח החניה הראשון שלי. מה עליי לעשות?
הדר שלום,
על פי לוח התמרורים אין משמעות לאבן שפה אפורה. עם זאת, כן יש משמעות לאבני שפה בצבעים מסוימים שנקבעו בלוח התמרורים(אדום-צהוב[אוטובוס, מוניות, הסעת חיילים]).
משאלתך לא הבנתי איזה תמרור הוצב יכול להיות ב-28(אסורה חנייה) ויכול להיות ב-29(אסורה חנייה+עצירה). מה שחשוב להבין שכל תמרור יש לו "זכות עמידה" בפני עצמו ומקום בו הרשות המקומית החליטה כי המקום יהיה אסור לחנייה ולעצירה יכולה היא לבחור באחת הדרכים מן השלוש: א. תמרור ב-29, ב. תמרור ב-29+אבני שפה אדום לבן, ג. רק אבני שפה אדום לבן.
כך, שנצא מנק' הנחה שהתמרור הוצב כדין.
כעת לעניין הפרשנות-כאן יש משחק רב ובתי המשפט לעניינים מקומים הולכים לקראת האזרח.
"[...] מכלול ההסדרים שבתקנות התעבורה ובחוקי העזר הרלוונטיים מבקש ליצור מערכת כללים ברורה שתסדיר את השימוש בדרך בצורה בטוחה ונוחה. תכלית זו מחייבת מתן משמעות ברורה לסימנים ותמרורים שנקבעו, מבלי להותיר שיקול דעת למשתמשים בדרך לנהוג לפי הבנתם... האינטרס הציבורי מחייב שלא להשאיר בידי נהגים שיקול דעת במקום בו נקבעו סימנים ותמרורים מחייבים כחוק" (דברי השופטת ט' שטרסברג-כהן ברע"פ 1555/00 בן שלמה נ' מדינת ישראל ([פורסם בנבו], 29.2.00)) [...]".
לכן אני מציע אם העניין עקרוני לך, ולהבנתך מותר היה לך להחנות בשעה שקיבלת את הדו"ח, אזי עליך לבקש תוך 90 יום מקבלת הדו"ח להישפט וגם אז בטרם הדיון התובעת תנסה וודאי להגיע איתך להסדר מקל או אף לבטל. תזכרי שעלייך לשכנע ולהביא הוכחות (ראיות) ע"י עדים, תמונות וכיוצ"ב.
בהצלחה,
מנהל הפורום,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר