היום בלילה חטפתי דוח על דיבור בסלולרי במהלך הנהיגה מניידת סיור של מתנדבים בכביש 40
על שימוש בסלולאר 1000
ברצוני לדעת אם יש לי סיכוי לבטל את הדוח כי זו עבירת התנועה הראשונה שלי ברשותי רישיון 4 שנים.. ומה הסיכוי לקזז את הקנס...
יורשה לי לציין שלא חתמתי על הדוח.. והתאריך לא נכתב בחלק התחתון של הדף
אשמח אם תעזרו לי!
אלון שלום,
על מנת להסב את דו"ח ברירת משפט/קנס לדו"ח אזהרה עלייך לעמוד בקריטריונים שנקבעו ע"י המשטרה.
הדרישות הינן: 10 שנות וותק נהיגה(רישיון)+ב-5 השנים האחרונות ללא עבירה+יש רשימה מצומצמת של עבירות שלא יוסבו ובניהן עבירה על תקנה 28(ב)-שימוש בטלפון נייד שלא באמצעות דיבורית שהרכב נע (סמל-6577) הנושא בחובו 4 נק'.
עניין החתימה הוא שולי- כי כל נהג יכול לסרב לחתום.(השוטר/מתנדב מסמן במקום החתימה -"מסרב לחתום" וזה מספיק). לעניין התאריך, זהו פגם, אם כי שולי כי השוטר/מתנדב יכול להוסיף זאת מאוחר יותר ולצרף מזכר. אל תשכח שיש לו "בלוק" של דוחות כך שניתן להשלים זאת עפ"י התאריך של הדו"ח שניתן לנהג לפנייך/אחרייך.
אך אם בכל זאת יש לך טענות מהותיות כנגד הדו"ח אתה יכול תוך 30 יום לבקש לבטלו, ואם תסורב או לא תקבל תשובה במהרה אתה יכול תוך 90 יום לבקש להישפט(אך צעד זה לא ממולץ ללא הדרכה מקצועית).
בברכה,
מנהל הפורום,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר