אתמול בשעה 4:30 לפנות בוקר,נתפסתי נוהג בנתיב השמאלי,יש להזכיר שהיתי לבד בכביש,ללא עוד רכבים לא מקדימה ולא מאחורה.
השוטר טוען שהוא עוקב אחרי כבר 3 ק"מ,דבר שנשמע לי מופרך כי לפני היתי בצד ימין.
אני נהג חדש,זאת הפעם הראשונה שלי שאני יוצא מירושלים,ונתפסתי,אין לי עבירות קודמות.
ניסיתי להסביר לשוטר שאני לא מכיר את הדרך ואני תכף צריך לקחת שמאלה ואני לא יודע מתי.
ודרך אגב הוא רשם צבע רכב לא נכון.
וכתב לא כל כך מובן.
מה אפשר לעשות?
דרך אגב קנס 250 ו 6 נקודות!!!מדינת משטרה!
אוראל שלום,
מאחר ואתה נהג חדש לא תוכל לבקש להסב לדו"ח אזהרה. אך יש באפשרותך להגיש בקשה לביטול הדו"ח תוך פירוט הנסיבות והטעמים לנסיעתך בנתיב השמאלי.(טענה של "תכנון נסיעה" בהחלט יכולה להתקבל, בדו"ח מצוין מקום תפיסתך עליך להוכיח שיש צומת/תחנת דלק אשר בכוונתך הייתה לפנות שמאלה בקרוב ).
עוד עניין-העבירה הזו לבדה לא תגרום לחידוש נוסף של "נהג חדש" לשנתיים (אינה מופיעה בתוספת השלישית לפקודת התעבורה).
צבע הרכב- יש פסיקה שאומרת שמספיק שרשם את מספר הרכב + כתובת/ת"ז וזה מספיק לזיהוי. (השוטר יכול לתקן בדיעבד ולכתוב מזכר כי בשל החשיכה לא ראה את הצבע המדויק וכו").
בהצלחה,
מנהל הפורום,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
הדבר השני היא איך בדיוק אני יכול למצוא את המיקום,
רשום בדוח שזה היה בקמ' 43 של כביש מספר 1.
אז איך בדיוק אני יכול למצוא את המיקום?
ומה הכוונה שהעברה לבדה לא תגרום לחידוש נוסף של נהג חדש?
כלומר אם עכשיו קורה לי עוד עבירה כזאת אז אני מתחיל שוב נהג חדש וכו'?
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר