שאלה -
הגעתי עם הרכב למעבר חציה ,רכב נוסף שהיה בכיוון הנגדי עצר להולך -הרגל שרצה לרדת לכביש מהצד שלו,
אני הייתי מרוחק מהולך הרגל ולא הספקתי לעצור .
קיבלתי דוח !
האם ניתן לערער על זה ?
רינת שלום,
קיימת חובת האטה לפני כל מעבר חצייה.
קיימת גם חובה לאפשר להולך רגל להשלים את החצייה בבטחה.
אינני יודע מהתאור שלך האם הולך הרגל רק "התכוון לחצות" או שמא כבר החל בחצייתו כך שהיה על מעבר החצייה.
עם זאת, יש חובה גם על הולך הרגל בתקנה 110(א) לת"ת שקובעת כי: " לא יחצה אדם כביש, אלא לאחר שבדק את מצב התנועה בו ונוכח שאפשר לחצותו בבטיחות".
ניתן להגיש בקשה לביטול הדו"ח תוך 30 יום מנתינתו ואם זה לא יצליח את יכולה לבקש להישפט תוך 90 יום (אך לא הייתי ממליץ לבחור באופציה השנייה ללא היוועצות מעמיקה /טיפול עו"ד).
בברכה,
מנהל הפורום,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
הולך הרגל החל לרדת ...
לא ירד לגמרי מהמדרכה.
תודה , רינת.
רינת שלום,
תראי זהו מצב גבולי בו הולך הרגל היה בתנועה (דינאמי) אבל למעשה לא ירד. את יכולה לנסות לתקוף את החלטת השוטר אם מהמקום בו עמד השוטר לא ניתן לראות את סוף מעבר החצייה (המקום אליו התכוון הולך הרגל לרדת).
בהצלחה,
מנהל הפורום,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר