שלום רב
קודם כול אני נהג חדש יש לי רישיון נהיגה כמעט שנה ועשיתי שתי טעויות חמורות ביותר 1 עברתי ברמזור אדום ומצלמה צילמה אותי שילמתי קנס של 1000 שייח ו 10 נקודות
2 נתפסתי על נהיגה בשיכרות שבבדיקה בינשוף מצו אלי כמות של אלכוהל 725 מיליגרם לקחו לי תאוטו ואת הרישיון נהיגה שלי ל30 יום ובעוד חצי שנה יש לי משפט
השאלות שלי
1 האם עורכדין פרטי יכול להוצאי אותי מיזה ולהחזיר לי את הרישיון מה הסיכוי האחרון שנישאר לי??
2 מה הסיכוים שהולכים להיות עם אני יקח עורכדין
מחכה לתשובה מהירה שבת שלום
דני שלום,
לגבי העבירה הראשונה של חציית צומת באור אדום, מאחר ושילמת את הדו"ח=הורשעת. עבירה זו כאשר נעברת ע"י נהג חדש נכללת בתוספת השלישית בפקודת התעבורה הקובעת כי:"רשות הרישוי תחדש את רשיון נהיגתו של נהג חדש בתום השנתיים, אלא אם הוא הורשע בעבירה המופיעה בתוספת השלישית לפקודת התעבורה ואז רשאית הרשות לקבוע תנאים לחידוש הרשיון (היה והרשות חידשה את רשיון הנהיגה בתנאים - ישוב הנהג ויהיה נהג חדש). ובנוסף ידרש ממך לעבור מבחן עיוני-תיאוריה.
לגבי העבירה השנייה-נהיגה בשכרות, עליך להבין כי אם תקבל שלילה של יותר מ-3 חודשים(בהיותך נהג חדש) תצטרך בנוסף לאמור לעיל לבצע גם מבחן מעשי-טסט. העבירה של נהיגה בשכרות נושאת בחובה עונש מינימום של שנתיים פסילה, בוודאי שבמקרה שלך רצוי ואף הכרחי לקחת עו"ד. אם שאלתך היא לעניין התוצאות יהיה זה בלתי מקצועי לנבא כאשר אין בידי את חומר החקירה, אך בוודאות התוצאות תהיינה טובות יותר כאשר אתה מיוצג ע"י עורך דין העוסק בתחום דיני התעבורה.
למידע ספציפי ונוסף, אתה יכול לפנות אלי ישירות.
בברכה,
מנהל הפורום,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר