בחודש אוקטובר שנת 2009 נסעה אחותי ביום חורפי בכביש שמוביל בין ת"א ליהוד
בדרך צילמה אותה מצלמה שהיא עברה ברמזור אדום היא טענה שהיה כביש חלק וברגע שהיא ניכנסה לצומת היא
פחדה להאט מידי שהקטנוע לא יחליק
בחודש מאי השנה קיבלתי מכתב שאני צריך לשלם כנס כפול של 1500 שקל +10 נקודות
הלכתי למשטרה וטענתי שנכון הקטנוע רשום על שמי אבל לא אני נהגתי באותו יום אלא אחותי
טען השוטר שאי אפשר להעביר את הדוח מפני שעבר 60 יום
הסברתי לו שלא קיבלתי הודעה ראשונה לכנס הרי ששולחים לי דוח כזה בדרך כלל הוא בדואר רשום
כהודעה ראשונה ולאחר מכן הודעה שנייה הסברתי לו שאני מקבל כל הזמן דואר רשום ואכן לא קיבלתי שום דואר רשום
ממשטרת ישראל
הוא טען שאני צריך ללכת לדואר ולבדוק את העיניין
הלכתי לדואר הראשי בת"א והם טענו שיש חתימה של הדוור שהוא השאיר מכתב בתיבה שלי
הסברתי לה אולי הוא השאיר אני לא קיבלתי
לא פעם אחת גנבו לי דואר מהתיבה בעבר
חזרתי למשטרה ואמרו לי מצטערים אי אפשר לעשות עם זה משהו פשוט תשלם
מה אני יכול לעשות ? עדיף לא לשלם את זה עד...
או שיש דרך אחרת להעביר את הדוח על אחותי
השוטרת גם טענה שאם אני יכתוב לה מכתב הוא לא תיתייחס לזה
מה אני יכול לעשות?????????
אורן שלום,
אם הבנתי נכון בפעם הראשונה שקבלת את הדו"ח הממוחשב(כמובן בדואר), פניתם למשטרה על מנת לנסות לבטלו ובבקשה אף צוין כי אחותך היא זו שנהגה(רכבה) בקטנוע. אני מבין שהקטנוע רשום על שמך, ושלא קיבלת תשובה ואז בחלוף המועד לתשלום, כפל קנס.
ניתן להגיש בקשה לביהמ"ש לתעבורה להארכת מועד להישפט+הסבת הדו"ח (בתוספת תצהיר של אחותך)- שבסופו אם ייעתר ביהמ"ש לבקשה, יוסב הדו"ח ע"ש הנהגת -אחותך. אך לצורך כך עליך לקבל ייעוץ וליווי של עו"ד אשר תחום עיסוקו תעבורה. אתה יכול ליצור איתי קשר ישיר ואני אפרט את הפרוצדורה.[פרטיי נמצאים ברשימת עו"ד תעבורה].
בברכה,
מנהל הפורום,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
בברכה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר