שלום.
במהלך נסיעה ברכב משטרתי (אני מתנדב) נכנסתי לצומת בו מוצב תמרור עצור. עצרתי בתמרור ולאחר מכן נכנסתי לצומת. תוך כדי הכניסה לצומת הסטתי את מבטי מהכביש (לצורך איתור מכשיר הקשר) ולפתע פגעתי חזית-צד ברכב שנע בתוך הצומת (הגיע מצד ימין שלי).
בדיעבד הסתבר לי כי קו העצירה נמצא כ-2 מטרים לתוך הצומת.
בקו בו עצרתי (בסמוך לתמרור העצור) אין ראות טובה לצד ימין (ממנו הגיע הרכב).
ייתכן והתיק יגיע לבית דין.
האם עצם העובדה שעצרתי בתמרור ולא בקו העצירה נחשבת כציות לתמרור ?
באיזו עבירה יכולים להאשים אותי ?
תודה.
איתן שלום,
טעות נפוצה של נהגים היא לעצור ליד התמרור אך לצערי אין לכך סימוכין בתקנות. המקום שבו עליך היה לעצור את רכבך הוא לפני ובסמוך לקו העצירה או (שלא כמו במקרה שלך) באין קו עצירה במקום ממנו ניתן לראות את התנועה (מקום שדה הראייה).
מאחר וייתכן כי תואשם בגרימת תאונות דרכים (אינני יודע עם/בלי נפגעים) יתכן כי התביעה המשטרתית תוסיף לעבירה שביצעת (אפרט בהמשך) את סעיף 62 (2) נהיגה בקלות ראש בתוספת סעיף 38 לפקודת התעבורה או לכל הפחות תקנה 21 (ג) נהיגה בלתי זהירה.
למעשה העבירה שביצעת היא - אי מתן זכות קדימה לרכב הבא והמתקרב אל הצומת. כלשון כתב האישום : "נהגת ברכב הנ"ל, ולא צייתת לתמרור ב-37 המוצב במקום, בכך שאף שעצרת את רכבך לא נתת זכות קדימה לתנועה בדרך החוצה, בניגוד לתקנה 22(א) לתקנות התעבורה".
לסיום, יתכן כי התיק יגנז מחוסר עניין לציבור, אך אם תוזמן לביהמ"ש לתעבורה אתה יכול לייצור עמי קשר ואתן לך עצות ופרטים מדויקים יותר.
בברכה,
מנהל הפורום,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר