שלום,
הבוקר הוצאתי את הרכב מהחניון כדי להחנות אותו ברחוב ליד הבית. מדובר במרחק של 100 מטרים מהחניון לרחוב שלי.
ב-100 מטרים הללו עצר אותי שוטר ונתן לי דו"ח על אי חגירת חגורת בטיחות. בת'כלס - אין לי מה לומר, באמת לא חגרתי חגורה.
אבל - הוא שאל אותי אם יש לי עבירות קודמות, אמרתי שלא, וכשהוא בדק הוא אמר ש"יש קריאה על שמי" מ-2006. אני לא זוכר דבר כזה. אציין שמעולם לא קיבלתי דו"ח תנועה, אבל קיבלתי אזהרה שאולי הייתה ב-2006 על אי שמירה על הימין (אם כי לדעתי היא הייתה כמה שנים קודם).
השאלה שלי - האם אפשר לבקש המרת הדוח לאזהרה על בסיס הנתונים הללו: האם הטיעון "יצאתי מהחניון רק כדי להזיז את הרכב, ולא כדי לנסוע ממש לשום מקום" תופס, והאם העובדה שאין לי אף דוח מאז שיש לי רשיון (10 שנים) אמורה לשנות משהו.
תודה.
ליאור שלום,
לעניין ההמרה לאזהרה, המשטרה מתייחסת לאזהרה הראשונה כאזהרה כל עוד לא ביצעת עבירה נוספת. אך כעת מרגע שביצעת אין היא מאפשרת דו"ח אזהרה נוסף (למעט חריגים שהשוטר לא ראה במסוף או לא בדק פיזית במסוף).
אתה יכול לנסות לבקש המרה לאזהרה(תוך 30 יום) זה אף פעם לא מזיק אם כי סיכוייך נמוכים - זכור שעלייך להודות בביצוע העבירה כדי שיומר הדו"ח באזהרה.
יש אפשרות נוספת(לא מקבילה כי אם חילופית) אם כי אינני יודע בדיוק מתי והיכן עצר אותך השוטר והיא, לבקש ביטול של דו"ח(תוך 30 יום) בטענה כי סיימת נסיעה לאחור מהחניון - ובנסיעה מעיין זו אין חובה לחגור חגורת בטיחות .[ הרבה נהגים ושוטרים לא יודעים זאת].
אם זה לא יעזור כנראה שבנסיבות הללו תצטרך לשלם את הדו"ח.
בברכה,
מנהל הפורום,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
