רק יצאתי מחניה והופס... עצר אותי שוטר על אי חגירת חגורת בטיחות, 250ש"ח + 6 נקודות.
השאלה האם אפשר להמיר את הדו"ח לאזהרה? או לחלופין לבקש ביטול?
דבר נוסף השוטר היה בניידת והורה לי לעצור ועצר באמצע הכביש!!! בשביל למלא תופס, והכביש הוא דו סטרי...
והוא מפריע לכל התנועה. האם מותר לשוטר לעשות כזה דבר? אנשים התלוננו, אומרים לי תגיד לשוטר שהוא בעצמו עושה עברה כשהוא עומד באמצע הכביש לרשום דוח"ות (ומפריע לתנועה).
לידע כללי אני כשנתיים על הכביש.
(והאם יש מצב על כל פנים, להסיר את הנקודות או להפחית אותם?)
דבר נוסף הדו"ח של השוטר אבד לי, האם אני צריך לגשת (ולאן) כדי לבקש שוב העתק?
שלום היי,
1. אינך עומד בתנאים להמרת דו"ח לאזהרה(10 שנות וותק +5 שנים ללא עבירות).
2. כן ניתן תוך 30 יום לבקש את ביטול הדו"ח אך צריך טיעונים משכנעים(אם יצאת מן החנייה תוכל לומר שסיימת נסיעה לאחור שאינה מחייבת את הנהג בחגירת חגורה ועוד).
3.על פי התיאור שמסרת, אין ספק שהשוטר לא נהג כדין, הוא היה צריך לבקש ממך לעצור במקום בטוח ובצד הדרך/כביש.
4. אין הפחתת נקודות אם תורשע בעבירה זו אוטמטית יזקפו לחובתך 6 נק' שנרשמות במרכז מאגרי מידע של משרד הרישוי. אך אם הדו"ח יבוטל כמובן שהנק' תתבטלנה איתו.
5. את הדו"ח ניתן לשחזר ביחידת/מרחב התנועה שרשמה את הדו"ח- לפי המיקום של ביצוע העבירה.
בהצלחה,
מנהל הפורום,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר