נסעתי בתוך נתב"ג בשעה 3 לפנות בוקר. לפני הכניסה לחניה עצרתי לדקה ליד סימון אדום לבן והתקשרתי כדי לברר האם הטיסה מתעכבת כדי שאוכל לדעת כיצד לחנות.
תוך דקה עוצר לידי שוטר ורושם לי דו"ח על עיכוב תנועה למרות שהסברתי לו שעצרתי רק לדקה ושאני נוהג כבר 8 שנים ללא עבירות תנועה.
יש לציין שהוא רשם את הדו"ח ללא שהזהיר אותי קודם לעזוב את המקום.
בדו"ח הוא כתב שהפרעתי לתנועה ויצרתי פקק - זהו שקר וכזב, היה נתיב שלם פנוי ואפילו מכונית אחת לא עמדה מאחורי.
לא כ"כ אכפתי לי מ250 ש"ח, אבל אכפת לי מהנקודות ומהגליון שכבר לא יהיה נקי.האם כדאי לי להגיש בקשה להישפט? או שמא יכול השופט להחמיר בעונשי?
תודה.
ישראל שלום,
ראשית דו"ח על הפרעה/עיכוב תנועה הוא עפ"י רוב 500 ש"ח + 4 נק' סמל סעיף - 6245. אך ציינת בשאלתך כי הסכום של הדו"ח הינו 250 ש"ח ומכאן אני מסיק כי העבירה היא "הפרעה לעוברי דרך בעת כניסה למסלול התנועה" - עבירה זו נושאת לצידה 6 נק' , סמלה - 5424.
אם אכן עצרת את רכבך וקבלת את הדו"ח שסמלו 5424 אכן יש סיבה לבקש את ביטול הדו"ח (תוך 30 יום )מאחר והנסיבות שבגינן ניתן דו"ח מעיין זה הן כאשר נהג מתחיל נסיעה ממקום חנייה וגורם לסיכון/הפרעה בנתיב הנסיעה הסמוך(אליו נכנס) תוך אי שימת לב לתנועה וללא איתות(בניגוד לתק' 66 בתקנות התעבורה).
הנסיבות שאתה תארת אחרות!!!
לעניין המשפט- במידה ובקשתך לא תתקבל תוכל לבקש להישפט, יהיה עלייך להוכיח את טיעוניך ע"י ראיות (עדים, תמונות וכיוצ"ב) במידה ותורשע זכור כי ס' 230 בחוק סדר הדין הפלילי קובע כי: ".הודיע אדם שברצונו להישפט....הורשע האדם בבית המשפט על העבירה ונגזר דינו לקנס, לא יפחת הקנס מהסכום הנקוב בהודעת תשלום הקנס, אלא אם כן ראה בית המשפט נסיבות מיוחדות המצדיקות הפחתתו".
בהצלחה,
מנהל הפורום,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
ראשית, תודה רבה על התשובה המפורטת והמנומקת.
שנית, בדקתי שוב את הדו"ח - החיקוק - 21(1) הסעיף - 5938
ללא נקודות.
מה זה אומר? זה נחשב בכלל דו"ח משטרתי או של רשות מקומית?
האם לא היה יותר הגיוני מצד השוטר שפוט לומר לי לזוז?
העילה הזו וכן העילות שציינתי בהודעתי הקודמת הן סיבה מספקת לביטול דו"ח?
ומה לגבי מפט?
שוב תודה.
ישראל שלום,
1. בניגוד לתקנה 71(1).
2. אכן דו"ח משטרה.
3. לעניין ההגיון של השוטרים תרשה לי לא להגיב.
4.תנסה לתקוף את עניין "אי ההפרעה" למרות שלעיתים רבות ב 3:00 במתחם שדה התעופה יש תנועה ערה!!!
בברכה,
מנהל הפורום,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר