שלום. קיבלתי היום לצערי דוח בגין דיבור במכשיר פלאפון נייד, בעת הנהיגה, כאשר המכשיר על רמקול. לא הייתי מודעת לעובדה שגם בעת דיבור ברמקול זו עבירה. אמרתי זאת לשוטר כי מאוד הופתעתי כשהוא עצר אותי. בנוסף,ציינתי שאני אם חד הורית ואודה אם יתחשב במצבי ובעובדה שפעלתי בתום לב.
כמובן שהוא לא ויתר לי ואני שוקלת לבקש להישפט בפני שופט ולציין, שאני נהגת זעירה ללא כל עבירה לפחות ב-10 השנים האחרונות.
האם אני נוהגת נכון או שכדאי לפעול באופן שונה?
תודה.
ורד שלום,
הייתי ממליץ לך לאור עברך התעבורתי לבקש להמיר את הדו"ח באזהרה (למרות שבעבירה מעיין זו יש למשטרה הנחיה לא להמיר) , זיכרי כי עלייך להודות בביצוע העבירה או לבקש את ביטול הדו"ח. (אל לא מהסיבה שלא ידעת את החוק) אלא מסיבות משפטיות לדוגמא שהטלפון היה מונח במקום "יציב" כי הדרישה בתקנה 28 לת"ת הינה :""דיבורית" - התקן המאפשר שימוש בטלפון בלא אחיזה בו ובלבד שאם ההתקן מצוי בטלפון, הטלפון יונח ברכב באופן יציב המונע את נפילתו". כך שאם היה מונח במתקן הכוסות/במאפרה יכול הדבר להיחשב "מקום יציב", אך חסרים פרטים לכן הייעוץ כללי. אם תבחרי באחת משתי הדרכים יש לך 30 יום מקבלת הדו"ח.
לעניין הבקשה להישפט- יש לך 90 יום מקבלת הדו"ח, אך יש סיכוי וסיכון בפעולה מעיין זו.
בהצלחה,
מנהל הפורום,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר