שלום,
באזור איפה שאנו לא מזמן עברנו לגור בו התברר כי קיימת בעיה רצינית וממשית עם חניה והרבה דיירים באזור נאלצים לחנות על מדרכה או מדרכה עם אדום לבן, בבוא העת גם חבר שלי נאלץ לחנות על מדרכה כאשר חזר מעבודה ב3 לפנות בוקר וגילה שפשוט אין חנייה פנויה באזור. בבוקר הוא גילה שקיבל עך כך דוח חניה מעירייה, פנינו לעירייה לביטול דוח ובנוסף לאגף האחראי לחניה בעיריית חיפה הסברנו את המצב שבאזור קיימת בעיה רצינית של חניה ואנשים נאלצים לחנות על מדרכה ובתשובה קיבלנו כי אין להם פתרון בשבילנו ואם יש לנו איזשהו פתרון אנחנו מוזמנים להעביר את הרעיון אליהם. ברור שאת הדוח לא ביטלו, אנחנו שבוע בכל שעות היממה צילמנו את המקום עם רכבים שחונים על מדרכה והעברנו עירעור עם התמונות לעירייה ועוד פעם דחו לנו. מה אנחנו יכולים לעשות בנושא ? תודה מראש
אירנה שלום,
יש לך 2 אפשרויות לשלם את הדו"ח ולא להחנות על המדרכה גם בלילה או לבקש להישפט(תוך 90 יום מקבלת הדו"ח) - אופציה שלא הייתי ממליץ במקרה שלך אם זו טענתך היחידה.
בהצלחה,
מנהל הפורום,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
אבל אין לנו ברירה אחרת כי פשוט אין מקומות חניה באזור ועירייה לא מוכנה להתערב ולעזור ?! אי אפשר לעשות שום דבר בנדון ?
אירנה שלום,
אני ממש מבין את מצוקתך.
ביכולתך להתארגן עם עוד כמה מדיירי הרחוב ולהגיש ביחד עתירה מנהלית (ביהמ"ש מחוזי חיפה) שהמשיבים יהיו :1.עיריית חיפה 2. ראש עיירית חיפה 3. ראש האגף לאכיפה חניה - עיריית חיפה.
פס"ד מנחה לעניין שיקול דעת הרשות המקומית שהיא רשות תמרור מקומית הינו-בג"ץ 441/97 צנוירט נ' ראש עירית ירושלים, פ"ד נג(2) 798 (1999).
מתוך הכרתי את פסיקת ביהמ"ש אני יודע שהתערבותו של בית המשפט בהליכים התכנוניים של הרשות המקומית הנוגעים למדיניות החנייה בשטחה - הליכים הנתונים ככלל לשיקול דעתה הרחב והמקצועי של הרשות על מוסדותיה - תיעשה רק במקרים קיצוניים בהם עולה פגם ברור בהתנהלותה של הרשות בעת קביעת הסדרי החנייה. בקיצור-סיכויים נמוכים!!
בברכה,
מנהל הפורום,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר