ברכבי מותקן פלאפון קבוע, בנוסף הפלאפון הנייד שלי מחובר למצית לצורך טעינה,כאשר הרמתי את המכשיר לראות שהמכשיר אכן נטען עצר אותי שוטר על אופנוע שנסע בצד שמאל בטענה שקרית שהצמדתי את המכשיר לאוזן ימין נתן דוח של 1000 שקל ו4נקודות ,מה לעשות?
ליאור שלום,
לא אחת אני נשאל על עבירה זו. המחוקק הרחיב בתקנה 28 את המושג "שימוש" כך שהוא כולל כל פעולה פונקציונאלית שנעשית בנייד.
אתה יכול לבקש את ביטול הדו"ח תוך 30 יום מקבלתו וחשוב מאד להיות "עקבי" כי דבריך עפ"י רוב נרשמו בעת שמהות העבירה הוסברה לך ע"י השוטר. אם תקבל תשובה שלילית אתה עדיין יכול לבקש להישפט(תוך 90 יום) אם כי תמיד יש סיכוי וסיכון בהגעה לביהמ"ש ועלייך לשכנע את השופט בראיות שיחזקו את גרסתך. ואופציה אחרונה פשוט לשלם את הדו"ח ולהזהר להבא בכל "שימוש" בנייד.
בהצלחה,
מנהל הפורום,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
לפי שיטת הניקוד החדשה האם אפשרי להמיר דו"ח כזה לאזהרה (נהיגה ללא דיבורית)ואני עונה על כל הקריטריונים של רישיון מעל 5 שנים אין דוחות תנועה ב3 שנים האחרונות וכו'
רוני שלום,
ראשית אינך עומד בקרטריונים הנדרשים והם: 10 שנות וותק בנהיגה +ב-5 השנים האחרונות ללא עבירת תנועה.
נ.ב. יש הנחיות במשטרה לא להמיר לאזהרה במקרים מסוימים וביניהם עבירה של שימוש בנייד ללא דיבורית.(בברכה,
מנהל הפורום,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
אם כי שמעתי על יוצאים מן הכלל).
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר