פניתי מיישוב בית יהושע לכיוון נתניה ונסעתי 90 קמ"ש בכביש שמעולם לא נסעתי בו עם שטח הפרדה בנוי, ומתברר שיש תמרור שמורה על 70 קמ"ש, הספקתי לנסוע בדיוק חצי דקה, ועצר אותי שוטר אחרי שמדד לי מהירות של 90 קמ"ש, הודיתי בעבירה, כי באמת חשבתי שמותר 90. אני נהג 8 שנים וקיבלתי דוח חניה לפני כשנה, האם עדיין ניתו לבקש המרה באזהרה?
תודה מראש
צפריר שלום,
לאחרונה הקשיחה המשטרה את הדרישות להמרה.
כיום הנהג נדרש ל10 שנות וותק וב-5 השנים האחרונות ללא עבירת תנועה.
אם זאת לעיתים שיטת "מצליח" עובדת(הבקשה תוגש תוך 30 יום מקבלת הדו"ח).
בברכה,
מנהל הפורום,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
דורון, תודה על העזרה
רציתי בנוסף לדעת האם דוח חניה נחשב לצורך העניין עבירת תנועה?
תודה
צפריר שלום,
אם זה היה דו"ח של העירייה היית יכול כעת לבקש מהמשטרה המרה באזהרה, כי דו"ח עירייה אינו מופיע ברישום התעבורתי. אך, מכיוון שהדו"ח ניתן ע"י משטרת ישראל הוא נחשב כעבירה קודמת אותה ביצעת ואף הורשעת בגינה - בעת תשלום הקנס.
בהצלחה,
מנהל הפורום,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
דורון תודה על התשובה, אבל לא הבנתי אותך כל כך, אני אחזור על עיקרי השאלה.
הדו"ח חנייה שקיבלתי לפני כשנה היה דו"ח חנייה של עיריית נשר, והיום עשיתי עבירת מהירות. האם לצורך העניין הדו"ח חנייה נחשב כעבירת תנועה ב5 שנים האחרונות, על מנת לבטל אפשרות להמרה באזהרה?
צפריר שלום,
דו"ח העירייה לא נחשב כעבירה מאחר ואינו נרשם במרשם התעבורתי של המשטרה.
בברכה,
מנהל הפורום,
דורון ויגלר, עו"ד
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר