שלום רב,
לפני שנתיים קניתי רכב יד שנייה.
בעל הרכב ואני נסענו לסניף הדואר הקרוב כאשר בעל הרכב נוהג ברכב.
כשהגענו לסניף הדואר, הנהג החליט לחנות בצורה לא חוקית (אדום לבן).
לאחר שביצענו העברת בעלות גילינו דו"ח של שמשת הרכב.
הדו"ח התקבל בשעה 10:00 (נניח) ושעת העברת הבעלות היית 10:05.
השאלה שלי היא מי אחרי לשלם את הדו"ח? אני טוען שבזמן קבלת הדו"ח הרכב לא היה בבעלותי ולכן אני לא נושא את האחריות לתשלום החו"ב אך מאז העירייה לא מפסיקה לשלוח לי בקשות לתשלום ובנוסף מטילה איום של עיקולים וכיוצא בזה.
אנא ייעוצכם,
תודה רבה.
טל שלום,
אכן הצדק עמך כי הבעלות ברכב בעת ביצוע העבירה הייתה של המוכר.
מאחר וחלפו המועדים לבקשה לביטול דו"ח ולבקשה להישפט הייתי ממליץ להפנות את השאלה לפורום ההוצאה לפועל שינחה אותך איך להתנגד לטענת העירייה כי היא יכולה להגיש תביעה על סכום קצוב נגדך.
בברכה,
מנהל הפורום,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
דורון שלום,
לצערי אין בידי את המכתב ששלחתי ליועץ המשפטי של העירייה אך באותו מכתב כתבתי שהאחריות אינה מוטלת עלי אלא על בעל הרכב ושאין בכוונתי לשלם את כספי הדו"ח.
ההוכחה היחידה שיש בידי היא אישור המסירה של המכתב מתאריך 15/02/2009.
האם זה יכול לעזור באיזושהיא דרך?
אישור המסירה הינו ראיה לכאורה למסירת מכתב לרשות אך אין הוא ראיה לתוכן המסמך.
חשוב לשמור את הטופס הכחול-לבן של העברת הבעלות בדואר ושל הודעת הקנס המקורית בה רשום שעת ביצוע העבירה.
בברכה,
מנהל הפורום,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר