נהגתי ברכב ודיברתי הפלאפון באמצעות אזניה. במהלך הנהיגה החזקתי את המיקרופון של האזניה ביד, על מנת להתגבר על הרעש של המזגן. שוטר שהבחין בי עצר אותי וטען שהחזקתי את הפלאפון ביד. מיד הראיתי לו שהחזקתי את המיקרופון של האזניה ולא את הפלאפון, אבל הוא סירב לשמוע, ורשם לי מיד 4 נקודות ו-1000 ש"ח קנס. יש לציין כי במהלך 20 שנות נהיגה קיבלתי 2 דוחות משטרתיים בלבד, כשהאחרון לפני למעלה מ-5 שנים. האם יש סיכוי שיקבלו בקשה שלי לביטול הקנס והמרה לאזהרה?
אירית שלום,
מעניין אותי לדעת האם השוטר ברוב חוצפתו רשם דו"ח בגין עבירה על תקנה 28(א) או 28(ב)?
כי מה שנכון על פי הנסיבות שפרטת הוא מקסימום דו"ח על תקנה 28(א) שאם אינני טועה זה 250 ש"ח קנס+0 נקודות.
אם תגישי בקשה להמרה באזהרה את צריכה להודות בעבירה שרשומה בדו"ח. לעומת זאת אם בקשה לביטול דו"ח עליך לכפור ולטעון לטעויות עובדתיות ומשפטיות.(בשני המקרים יש לך 30 יום לבקש מקבלת הדו"ח).
נראה כי את עומדת בקריטריונים להמרה באזהרה [10 שנות וותק+5 שנים אחרונות ללא עבירות תעבורה], אך אני מודע להנחיה לא להמיר לאזהרה בעבירות מסוימות לרבות שימוש בנייד.
תרצי יותר עזרה-תפני אלי ישירות.
בהצלחה,
מנהל הפורום,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
הדוח הוא על 28 ב' והוא גם הקיף בעיגול את המילה "מותקן" בהקשר של מותקן ברכב. בתיאור העבירה הוא התעלם לחלוטין מהעובדה שהשתמשתי באזניה ושהוא ראה אותי עם אזניה (הוא אפילו העיר לי שאסור לי לנהוג עם האניות על שתי האזניים) ורשם בסעיף נסיבות מיוחדות של המקרה שהוא ראה אותי עם טלפון נייד צמוד לשפתיי, ושהוא הבחין בעבירה דרך השמשה הקדמית בזמן שהרכב נסע לכיוונו (הוא לא רשם בדוח מאיזה כיוון לאיזה כיוון נסעתי - שזה היה ממזרח למערב, אלא רק את הכתובת לידה התבצעה העבירה לכאורה). הוא גם רשם שהוא הסביר לי את מהות העבירה, אבל גם זה לא נכון, כי הוא גרם לי לחשוב שהעבירה שעברתי היא החזקת טלפון נייד.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר