שלום,
אני תושב ת"א עם תו חנייה אזורי, חניתי על שדרות נורדאו בת"א בצד שבו המדרכה היא אפורה, ישנם שלטי אין עצירה ואיזור גרירה על כל השדרה אבל אחרי כל רמזור יש שלט אין עצירה שכתוב תחתיו שזה בין 8 בבוקר עד 8 בערב.
החניתי את הרכב אתמול בערב בסביבות השעה 9 בערב, והיום בבוקר שיצאתי ב7 וחצי בבוקר קיבלתי דו"ח של 250 ש"ח על קוד 55-תמרור אין עצירה עם הערת פקח: חניה בניגוד לתמרור.
האם שלט אין עצירה שמופיע אחרי שלט אין עצירה המוגבל בשעות מבטל אותו? האם צומת מבטלת אותו?
אני הרבה פעמים החניתי ככה את הרכב (כל השדרה מלאה מכוניות כל ערב) ולא קיבלתי קנס, מה אפשר לעשות?
תודה רבה
מיכאל
מיכאל שלום,
תמרור אין עצירה יכול להתבטל בכמה דרכים לרבות באמצעות צומת.
אם החנת את רכבך בקטע שבו הוצב תמרור אין עצירה בתוספת תמרור המורה על שעות - אזי לפי הפרטים שמסרת זו עילה לבקש את ביטול הדו"ח(יש לך 30 יום מנתינתו, תצרף העתק דו"ח+תמונות של התמרורים עם ההוראות).
בברכה,
מנהל פורום תעבורה,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
הלט של אין עצירה המוגבל בשעות נמצא מיד אחרי צומת ולאחריו נמצאים עוד 2 שלטים עד הצומת הבאה של אין עצירה ללא הגבלת שעות, אני חניתי אחרי שלט אין עצירה ללא הגבלת שעות אבל לפני הצומת, השאלה היא אם מרגע שיש שלט אין עצירה אז השלט הקודם המוגבל בשעות מתבטל?
מיכאל שלום,
תמרור ב-28 קובע בסיפא כי :"צוין אחרת בתמרור שמתחתיו יכול האמור בו". נראה לי כי אם לאחר מכן מוצב תמרור נוסף (ב-28) ללא ההוראות או ההתניות המיוחדות נישאר רק אם הוראת התמרור. מסקנה - חנית במקום אסור לחניה. אין כאן עניין של ביטול אלא "תוספת" ו "אי תוספת" ואתה חנית אחרי תמרור ללא התוספת.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר