עצרתי בחניה השמורה לנכים למס' שניות לצורך העלאת נוסעת לרכב.
בזמן ההמתנה שלא ארכה יותר מכמה רגעים, הגיע שוטר שנתן לי קנס מכיוון שהחליט שאני חונה בחניית נכים. ברכב היינו אני בנותיי והכלבה כך שברור שלא התכוונו לשהות במקום ובטח לא להחנות שם. השוטר לא ויתר ונתן לי קנס בסך של 500 ש"ח. האם יש מקום לערעור? שוב אדגיש שלא ירדתי אפילו לשניה מהרכב אך דוממתי את המנוע וזאת מטעמי חסכון בלבד
גיל שלום,
אני מקווה שאתה מבין את החשיבות של סימון מקום חנייה לנכה והשארת אותו מקום פנוי לשימוש הנהג הנכה.
בתקנות התעבורה מוגדרת "חניה" - "העמדת רכב לזמן כל שהוא, שלא לשם העלאת אנשים או הורדתם או טעינת מטען או פריקתו מיד, בלי הפסקות, בין שיש ברכב נהג או אנשים או מטען ובין שאין".
על כן, אם לא ביצעת אחת מארבע הפעולות הנזכרות לעיל - אתה ביצעת חנייה.
לשם הדגשה- יש מדינות בהן נהוג לשהות שעות ארוכות ברכב כמו רכב קרוואן או משאיות עם קבינה כפולה (אנשים ממש ישנים שם ומנהלים אורח חיים!). כך שעצם השהייה ברכב אינה הופכת את החנייה לעצירה.
לא זו בלבד, תקנה 72(א)(16)אף מרחיבה את האיסור במקום שהוצב תמרור ג-43 (חניית נכים) כך שברישא של התקנה נקבע: "לא יעצור אדם רכב, לא יעמידנו, לא יחנהו .."
עם זאת, אם יש לך טיעונים אחרים אתה רשאי לבקש את ביטול הדו"ח תוך 30 יום מקבלת הדו"ח).-סיכוייך אינם גבוהים!
בברכה,
מנהל פורום תעבורה,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר