נסעתי עם הקטנוע, ועצרתי בתמרור עצור, אך לא הורדתי את הרגל מהקטנוע לכביש כי יש כמה שניות של השהייה עד שהקטנוע מאבד שיווי משקל בזמן העצירה המוחלטת. לאחר כמה מטרים עצר אותי שוטר ואמר שלא צייתתי לתמרור עצור, אמרתי לו שאכן עצרתי, ושאלתי אותו אם זה בגלל שלא הורדתי רגל מהאופנוע, הוא אמר לי במילים האלה "שלא תעזי להגיד את זה לשופט" ז"א אם רק עצרתי בלי להוריד את הרגל מהקטנוע, זה לא נחשב...שאלתי אחרכ שוטר כלשהו לגבי הטענה המונפצת הזאת הוא אמר שגם הוא רוכב אופנוע ואין שום חובה כזאת. השאלה היא מה הסיכויים במשפט? בדו"ח שהשוטר כתב הוא כתב שלא צייתתי ולא שעצרתי רק שלא הורדתי את הרגל.. איך זה עובד בכלל במשפט מביאים את השוטר שנתן לי את הדו"ח לדיון? הוא יזכור בכלל את המקרה? נוטים להאמין לשוטר אם הוא אומר שחור ואני אומרת לבן נכון? ועוד שאלה קטנה במידה ואני לא זוכה במשפט אני אצטרך לשלם בוודאות יותר או שזה הקנס המקורי?
תודה :)
לימור שלום,
עפ"י כללי הנהיגה הנכונה יש הנחייה לרוכבי הדו-גלגלי המורה להוריד רגל בעת עצירה.(כך למשל עשית בכל שיעורי הנהיגה וכמובן בטסט).
מאחר וגם אנכי רוכב על רכב דו-גלגלי(מאז היותי בן 16 וברציפות) אציין כי ידוע לי שניתן לשמור על שיווי משקל למס' שניות אך בדר"כ מירב תשומת הלב היא לא לאבד שיווי משקל ולא לתנועה החוצה בדרך.
אם תכפרי באשמה, ינוהל שלב הראיות בו יוזמן השוטר שרשם את הדו"ח. גם אם הוא לא יזכור אותך הוא רשם דו"ח ואולי מזכר כך שהוא יוכל להקריא את שכתב(עדות זו מהימנה -"כלל הקפאת הזיכרון",עפ"י פקודת הראיות).
מה השופט יחליט? אינני נביא, אך סביר להניח שירשיע אותך(אלא אם תצליחי להוכיח שעצרת עצירה מלאה=0 קמ"ש הבטת למבואות הצומת ורק אז המשכת בנסיעה).
לעניין העונש - אם תנהלי משפט ותורשעי, כפי הנראה תקבלי קנס גבוה יותר ויתכן אף פסילה על-תנאי או בפועל.
אם קבלת דו"ח של 250 ש"ח+4 נקודות (סמל 6626) תעשי שיקול של עלות מול תועלת ותחליטי מה עדיף.
בהצלחה והמשך רכיבה בטוחה,
מנהל הפורום,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר