קיבלתי דוח על 750 ש"ח בגין נהיגה במהירות גבוהה מהמותר (ברירת קנס).
עברי התעבורתי בשנים האחרונות נקי לחלוטין, ויש לי רשיון נהיגה למעלה מ10 שנים.
שלחתי בקשה להמרת הדוח באזהרה (כי הבנתי שאני עונה על הקריטריונים), אך מכיוון שטרם קיבלתי תשובה, שילמתי את הקנס בתוך 90 הימים המותרים.
אמנם אני יודעת שתשלום מהווה הודאה והרשעה, אך פעלתי על סמך דבריה של נציגה מאת"ן שהנחתה אותי (באופן לא פורמלי) שכך יהיה עדיף לי לעשות, כלומר- לשלם, כדי לעצור את מונה הקנס והפיגורים, ואם אכן בקשתי להמרה באזהרה תתקבל, אקבל את כספי בחזרה.
האם זה נכון, או שברגע ששילמתי, הלך הכסף ובקשתי כלל לא תישקל???
תודה מראש לכל הצוות היקר שעונה כאן
נהגת יקרה,
כפי שנמסר לך במידה ויומר הקנס לדו"ח אזהרה, יהיה עליך לשלוח בקשה בדואר, לאגף הקנסות (עדיף בדואר רשום ) עם פרטי המקרה ואישור על המרת הדו"ח באזהרה.
אל תוותרי להם וזכרי שהסכום ששילמת מוצמד על פי חוק... בהצלחה
מנהל פורום תעבורה,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
קיבלתי תשובות סותרות לעניין משך התקופה הנדרשת ללא עבירות למען המרה באזהרה- האם זה שנתיים או חמש שנים? והאם זה כתוב במקום פורמלי שאוכל עיין בו?
ושוב תודה
מאפריל 2010 הדרישה הינה 5 שנים אחרונות ללא עבירות- עפ"י הנחיות המשטרה.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר