לפני כארבע שנים קיבלתי 2 דוחות חנייה על רכב שהיה רשום על חברה מסויימת. עד היום הדוחות לא שולמו אך גם לא הוסבו לשמי ופתאום החברה הזו שלחה לי מכתב מעו"ד לשלם את החוב. 3 שאלות: האם אחרי 4 שנים אפשר לדרוש ממני לשלם (למרות שלא קיבלתי כל הודעה מאז)? והאם אין תקופה מסויימת שעד אליה אם לא הסבו את הדוח אז זה כבר אבוד להם?
האם הדוח הזה הוא באחריותם או באחריותי?
תודה.
ליאת שלום,
1-הדרישה ממך היא מאת החברה לה שייך כלי הרכב ולא מהעירייה על כן אם החברה מקבלת הודעה על קנס בפרקי זמן הקצרים משלוש שנים אין התיישנות עונש.
2-חברה המנהלת צי רכב באמצעות מערכת מחשב יכולה לצרף תדפיס מאושר על פי חוק מאגרי מידע, עם פרטי הנהג.
3-סעיף 27 ב' לפקודת התעבורה וסעיף 162 לתקנות התעבורה קובעים, כי לבעל הרכב הרשום בדו"ח אחריות לכל עבירה שבוצעה ברכב. במקרה שלך, הבעלות היא של החברה אך אם היא מוכיחה באמצעות מסמך מי החזיק בכלי הרכב בפועל בזמן הרלוונטי לביצוע העבירה האחריות רובצת לפתחו של המחזיק.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
אם החברה מוכיחה באמצעות מסמך שאני החזקתי ברכב, אך בפועל לא ביצעה הסבה של הדו"ח לשמי, הם יוכלו לנקוט בהליכים נגדי כגון פנייה להוצל"פ?
ליאת שלום,
נראה לי שכן. כדי שתהיי בטוחה תפני את השאלה לפורום ההוצאה לפועל.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר