האם העובדה שרשום בדו"ח שם הרחוב בלי מספר בנין יכולה לפטור את הקנס?
תודה.
יוחי שלום,
בהחלט זהו פגם מהותי, במיוחד אם לא כל קטע הכביש מסומן באבני שפה אדום-לבן .
עם זאת, היום מקובל שהפקח שרושם את הדו"ח מצלם את מקום ביצוע העבירה - אם אכן עשה כן(תוכל לבקש צילום מהעירייה-אם יש?) בהחלט מספיק מס' רישוי של הרכב הנראה בתמונה חונה לצד אבני שפה הצבועות אדום-לבן כדי להרשיע אותך.
לסיכום-באם לעירייה אין תמונות יש לך 30 ימים לבקש את ביטול הדו"ח. אוסיף ואדגיש, אם אין תמונות והתביעה תסרב לבטל את הדו"ח, לא הייתי מהסס לבקש להישפט (בקשה זו יש להגיש במסגרת 90 ימים מקבלת הדו"ח).
בהצלחה,
מנהל הפורום,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
קודם כל תודה על התגובה המהירה.
1. הדו"ח הוא ממשטרת ישראל ולא מהעיריה.
2. שלחתי מכתב וגם טענתי שביררתי בעיריה ויצא שהמקום מסומן כמקום שמותר לחנות בו, וכמו"כ ציינתי את הענין שלא כתבו בדו"ח את מספר הבנין.
על הטענה הראשונה ענו לי שסעיף העבירה הינו 'הפרעה לתנועה' ולא על חניה באדום לבן, ועל הטענה השניה של ציון מס' הבנין לא התייחסו בכלל.
השאלה היא: האם כדאי לי לבקש להישפט עם העילה של אי ציון מס' הבנין, או שבעצם מילכדתי את עצמי בזה שבבקשה ששלחתי לביטול הדו"ח טענתי שהאדום לבן הוא לא חוקי, ובעצם 'הודיתי' בעבירה.
ושוב תודה.
יוחי.
יוחי שלום,
חסרים לי פרטים לעניין ה"הפרעה" אך טענתך לאי חוקיות אבני השפה אינה כובלת אותך מלטעון שלא הפרעת (אם יש בידיך ראיות לך).
לעניין האופציה להישפט- תבין כי יש סיכוי וסיכון. סיכוי=להוכיח כי לא הפרעת (כמו שציינתי צריך ראיות, כמו תמונה מיום האירוע וכיוצ"ב), סיכון=שאם התביעה תוכיח את אשמתך אתה עלול לשלם קנס יקר מ-250 ש"ח (ללא נקודות).....
בברכה,
מנהל פורום תעבורה,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר