בשישי האחרון-לאחר שובי מבילוי בחוף הים באשקלון עצרה אותי ניידת משטרה.
כשהשוטר ניגש אלי הוא ישר התלהם וצעק עלי ועל אשתי "למה אתם בלי חגורה ?" -הסתכלנו אחד על השנייה, על החגורות ועל השוטר עצמו ואמרתי לו במפורש- כמו בכל שאר שנות הנהיגה שלי (יותר מ10) , אני חוגר עוד לפני שאני מתניע... ככה שאני עדיין עם חגורה.
השוטר ביקש רשיון והודיע לי חגיגית-אתה מקבל דו"ח על חגורה.
לא עזרו כל ההסברים (לא היו תחנונים-אני לא אשם) השוטר אמר שהשותף שלו ראה אותי בלי חגורה כשהם היו מאחורי ולדבריו כשהבחנתי בו במראה שמתי מהר חגורה.
השוטר הציע לי דו"ח אזהרה כי אין לי עברות קודמות, שאלתי לפשר העניין והוא הסביר לי שלא אקבל נקודות ולא קנס כספי אלא רק אזהרה לפני דו"ח.
בגלל מצב פיננסי לא קל אחרי חתונה ועקב היותי סטודנט אמרתי לו שברור שאני מעדיף אזהרה.
לאחר שסיים לכתוב את הדו"ח ובא לרשום את "דברי הנהג" שאל מה יש לי לומר וחזרתי על דברי- הייתי חגור עוד מהחנייה.
השוטר התעצבן "שוב אנחנו חוזרים להתחלה?! " "אם אתה לא מודה אז אני רושם לך דו"ח"- התעצבני ועניתי לו - אז תרשום דו"ח, אני לא מודה על דבר שלא ביצעתי.
הדו"ח נכתב, חזרתי על דברי גם בדו"ח הרגיל.
אני יודע שבגלל שזה דו"ח עם חתימה לטעויות של השוטר אין הרבה משקל, אבל השוטר עדיין טעה ביום הדו"ח כאשר רשם ביום ש' ובתאריך את התאריך הנכון (יש מה לעשות עם זה או אפילו לא לנסות?!)
השאלה העיקרית שלי אחרי הסיפור הארוך והמתסכל הזה-האם ישנה עילה או אפשרות להגשת בקשת ביטול הדו"ח, או לחילופין- איך אני ניגש עם זה למשפט, איך להוכיח את צדקתי ?
אני מתרחק מעבירות תנועה כמו מאש, מפגשים עם שוטרים לא מוכרים לי וכל ההתנהלות הזו זרה לי לגמרי.
מה עושים ?! (ולא, אני לא מתכוון לשלם את ה250 ש"ח)
חן שלום,
אני נתקל בהרבה נהגים שעברו חוויה דומה לשלך.
אני חייב ליידע אותך כי ברגע שהשוטר הסכים להמיר לאזהרה - אחד הקריטריונים לכך הוא הודיה בביצוע העבירה.
אם תרצה לבקש את ביטול הדו"ח, אתה יכול לעשות זאת תוך 30 ימים ואז עליך לכפור בביצוע העבירה ולשכנע עובדתית ומשפטית מדוע הדו"ח ניתן בטעות!!!
אך אופציה נוספת וחילופית היא לנסות לבקש (גם תוך 30 ימים ) את המרת הדו"ח באזהרה תוך ציון העובדה כי הינך נוהג למעלה מ-10 שנים וב-5 השנים האחרונות ללא עבירות+זכור עלייך להודות בעבירה.
בכל מקרה כאן לא תם הסיפור כי אם המשטרה תסרב עדיין תוך 90 ימים מקבלת הדו"ח אתה יכול לבקש להישפט. במשפט תמיד יש סיכוי וסיכון ועלייך לעשות שיקול של עלות מול תועלת. (דע שאם תורשע אתה צפוי לקנס גבוה יותר).
בברכה,
מנהל פורום תעבורה,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר