שלום רב,
בעוד חודשיים יש לי רישיון 5 שנים.
בשנה הראשונה בה היה לי רישיון קיבלתי דו"ח על מהירות מופרזת, היות והייתי בחוק החדש, נדרשתי בתום שנתיים נהגת חדשה, לעשות תיאוריה מחדש ולשלם על רישון של נהגת חדשה לשנתיים נוספות. לצערי לפני כשנתיים התמרור בוטל עקב חוסר הגיון במקום בו הוצב. כאמור שילמתי כספים רבים שבדיעבד היו ללא הצדקה. השבוע עצר אותי שוטר בטענה שדיברתי בנייד בכניסה לבית ספר בכביש פנימי, למרות שלא כך היה, הייתי בעצירה מוחלטת והשיחה נמשכה 12 שניות. השוטר דיבר בזלזול, לא הקשיב לדברי, ולא חבש כובע. מה היית ממציץ לי לעשות? אני אובדת עצות ומאוד מאוכזבת מעבודת המשטרה., האם לערער ולהישפט?
תודה
לולי יקירתי,
אני נתקל לא אחת באטימות השוטרים.
אם כי נכון לכתיבת תגובה זו שמעתי רק את גרסתך לאירוע.
מאחר ואת לא עומדת בתנאי ההמרה וגם אינך מודה לא הייתי ממליץ על בקשת המרת דו"ח באזהרה.
עם זאת, מאחר ולטענתך עמדת בכביש פנימי שהינו כניסה לביה"ס ובוודאי המתנת למאן דהוא, יש טעם להגיש בקשה לביטול הדו"ח (עלייך לעשות זאת תוך 30 ימים -לשלוח ליחידה שנתנה את הדו"ח).
אם זה לא יעזור-עומדת בפנייך תוך 90 ימים מקבלת הדו"ח האופציה של בקשה להישפט(א שולחת לכתובת בירושלים מאחורי הדו"ח).
במשפט יש סיכוי וסיכון. אם תצליחי להוכיח בראיות את טיעוניך תוכלי לצאת זכאית, אם לא יעלה בידיך לשכנע את השופט את עלולה לקבל רכיב של קנס גבוה יותר (כבר כעת הוא גבוה -1000 ש"ח).
בכל ייעוץ ספציפי את יכולה לפנות אלי ישירות.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
דורון שלום,
תודה על ההתייחסות המהירה.
ראשית רציתי לשאול מדוע אינני זכאית להמרת הדוח לאזהרה?
האם זה עקב הדוח הקודם שעדיין קיים במערכת? (אחרי שנתיים זה נמחק לא?!)
זה כל כך מכעיס ששלימתי מחיר כבד על תמרור שבוטל ולא עשיתי עם זה דבר.
לפי המלצתך עלי לבקש שיבטלו את הדו"ח. איך עלי לבצע זאת? מה עלי לשלוח ליחידה? להוסיף מכתב אישי? לספר על התמרור שבוטל?
מצטערת מראש על השאלות הרבות, ושוב תודה.
שבת שלום ומבורכת.
לולי שלום,
1. התנאים להמרה באזהרה הם: 10 שנות וותק בנהיגה+עבר תעבורתי נקי(ללא עבירות) במהלך ה-5 שנים האחרונות+על המבקש להודות בביצוע העבירה כתנאי להמרה.
מה שנמחק אחרי 2 שנים זה הניקוד במשרד הרישוי(תקופת צבירה חדשה).
2.בבקשה לביטול הדו"ח עלייך להתייחס לדו"ח הספציפי האחרון ולא לזה שהיה לפני 2 שנים. עלייך לפרט כי מבחינה עובדתית עמדת ולא מתקיימת העבירה. קרי, לא השמשת בנייד במהלך נהיגה/נסיעה (שימי לב שהעביד מתקיימת לא רק בדיבור כי אם ב"שימוש" שזה הרבה יותר רחב).
עליך לשלוח בנוסף למכתב בקשת הביטול גם את העתק הדו"ח.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
דורון שלום,
קראתי את הדוח בשנית ונזכרתי בכמה פרטים.
ראשית לא נתבקשתי לחתום על הדוח, ואני לא מבינה את הכתב של השוטר אך הוא מילא שם משהו.
הפרט החשוב ביותר הוא שאת קבלת הדוח קיבלתי רק לאחר שיצאתי ממתחם בית הספר. כלומר בכניסתי לבית הספר ביצעתי את העבירה לפי השוטר, הוא לא פנה אלי ולא נכנס אחרי למתחם בית הספר, מספר דק' אחר כך כשיצאתי הוא ביקש שאעמוד בצד. זה עוזר לי?
הבנתי שיש גם אפשרות לשלוח דוח שאינו קריא, ודוח זה בהחלט אינו קריא, הכל בניחושים. בדברי הוא כתב במפורש "שבדיוק שאלתי אם אפשר להיכנס לבית הספר" לפחות ככה אני מבינה. משמע שביצעתי שיחה בשער בית הספר לפני כניסתי, נסיעתי.
מה עכשיו היית מייעץ? לסרוק את הדוח לבדיקת הבנתו, או לשלוח בקרה לביטול.
שוב הרבה תודה
לולי היי,
לעניין הדו"ח הלא קריא, יש כמה מקרים שנאשמים זוכו עקב כך.[ראי פס"ד ביהמ"ש לתעבורה בירושלים - ת - 12002/07].
כמובן שבבקשה לביטול הדו"ח את צריכה לשלוח העתק של הדו"ח ולטעון גם לעניין הכתב הבלתי קריא שמקפח את הגנתך(במידה ותרצי לפנות לערכאה משפטית) וגם לעניין העובדתי שלדבריך עמדת בצד והתלבטת האם מותר להיכנס למתחם/רחוב [אם כי בעניין זה ישנה פסיקה לכאן ולכאן].
הייתי בשלב ראשון מבקש ביטול אבלזה לשיקולך.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה,
דורון ויגלר, עו"ד
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר