אני לא כ"כ בקי בחוקי החניה בירושלים, אבל הדו"ח שקיבלתי נראה לי קצת מוזר.
אני לא מדבר על כך שלא זכור לי שהייתי בירושלים בתקופת הדו"ח, אבל האם יכול להיות מצב שהפקחים נותנים דוחות בשעה 01:00 (במקום חניה מוסדר- שמצריך תו חניה)?
עד כמה שזכור לי, בד"כ חניה במקום מוסדר מצריך תו חניה עד 19:00 +- ולא לאחר 01:00 בלילה.
אגב, האם יש טעם לבקש מהעריה את הצילום והדו"ח המקורי או שהם לא נוהגים לשלוח אותו
יובל שלום,
1. דו"ח חנייה ניתן לרשום בכל שעות היממה ובכל יום בשבוע (24/7).
2.אם לא היית בירושלים באותו מועד (טענת אליבי), עליך לצרף ראיות להוכחת טענתך (העתק תדפיס שעות עבודה -משמרת לילה, אישור משטרת הגבולות שלא היית בארץ וכיוצ"ב). אם כי חזקת הבעלות חלה עליך גם אם לא היית במקום, קרי, מאן דהוא שקיבל את רכבך לחזקתו.
3. בחוק עזר לירושלים (העמדת רכב וחנייתו), התשכ"א - 1961, אין הוראה כי במקום חנייה מוסדר החל משעה מסוימת לא נדרש הנהג לכרטיס חניה (בת"א יש הוראה כזאת).
4. אתה יכול בהחלט לדרוש את הדו"ח המקורי או העתקו ובנוסף צילום אם אכן ישנו כזה.
5. את ביטול הדו"ח (הם קוראים לזה ערעור) אתה שולח תוך 30 ימים בצירוף כל טיעוניך וראיותך.
6. להורדת המסמך הכנס לאתר של עיריית ירושלים -לאייקון של החניה.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר